رشته مدیریت و گرایش های مختلف آن همیشه از رشته های پرطرفدار مقطع دکتری دانشگاه های ایران هستند. داوطلبانی که در آزمون دکتری مدیریت شرکت کرده اند و قصد ورود به این رشته را دارند باید علاوه بر موفقیت در آزمون کتبی ، در مصاحبه دکتری مدیریت نیز شرکت کرده و نمره مناسب را به دست آورند. مصاحبه ، نقش مهمی در پذیرش نهایی دانشجو دارد و فرصتی برای ارزیابی همه جانبه توانمندی های علمی ، پژوهشی و شخصیتی داوطلب است. در ادامه این مطلب ، توضیحات بیشتری از روند برگزاری و ثبت نام مصاحبه دکتری مدیریت ارائه خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.
شما عزیزان میتوانید هرگونه سوال و ابهام خود را در مورد معیارهای ارزیابی و جزئیات مصاحبه مقطع دکتری تخصصی از مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما بپرسید ،
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
معیارهای ارزیابی مصاحبه دکتری مدیریت
در فرایند برگزازی مصاحبه دکتری رشته مدیریت ، یکسری معیارها مدنظر قرار می گیرند تا داوطلبان از جنبه های مختلف علمی ، پژوهشی و شخصیتی ، مورد سنجش قرار بگیرند. این معیارها عبارتند از:
رزومه پژوهشی (مقالات علمی – پژوهشی ، کنفرانس ها ، کتاب ها)
با توجه به ساختار پژوهشی مقاطع دکتری ، در مرحله مصاحبه حتما به بررسی رزومه پژوهشی داوطلبان پرداخت می شود. این بخش مهم ، شامل بررسی مواردی مثل مقالات علمی – پژوهشی ، کنفرانس ها ، کتاب ها و… هستند.
پایان نامه کارشناسی ارشد و نحوه دفاع از آن
پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد داوطلبان در مرحله مصاحبه بررسی می شود و بخشی از ارزیابی پژوهشی متقاضی است. اساتید معمولا درباره موضوع پایان نامه ، روش های تحقیق مورد استفاده ، نتایج کسب شده پایان نامه و میزان نوآوری آن ، سوالاتی از داوطلب می پرسند و اگر داوطلب در ارائه و دفاع از پایان نامه تسلط داشته باشد ، می تواند نمره مناسبی به دست آورد.
توانمندی های علمی و تخصصی در حوزه مدیریت
موضوع مورد بحث دیگر در مصاحبه دکتری مدیریت ، توانمندی های علمی و تخصصی است. در این بخش ، از متقاضیان راجع به مفاهیم نظری ، مدل ها و رودیکردهای مدیریتی ، سوالاتی می پرسند تا سطح تسلط آنها را به رشته تحصیلی شان بسنجد. سوالات بر حسب نوع رشته از جمله مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی، مدیریت صنعتی، کارآفرینی و… متفاوت خواهند بود.
مهارت های زبانی و درک متون انگلیسی تخصصی
با توجه به اهمیتی که دسترسی به منابع علمی و به روز رشته مدیریت دارد ، تسلط به زبان انگلیسی برای تحصیل در مقطع دکتری ، معیار مهمی است. شما باید توانمندی بالایی در خواندن ، درک و تحلیل متون تخصصی مدیریت داشته باشید. با ارائه مدرک زبان معتبر می توانید توانمندی خود را به اثبات برسانید.
برنامه پژوهشی پیشنهادی برای دکتری
داشتن یک Research Proposal دقیق و منسجم که با زمینه های پژوهشی گروه آموزشی همراستا باشد ، بسیار حائز اهمیت است و می تواند امتیاز بالایی برای شما به همراه داشته باشد. طرح پژوهشی که شما ارائه می دهید باید دارای موضوع مشخص ، اهمیت موضوع ، سوالات پژوهشی ، چارچوب نظری و روش تحقیق پیشنهادی باشد.
توانایی های فردی و انگیزه نامه
علاوه بر معیارهای علمی ، ویژگیهای فردی داوطلب نیز در موفقیت مصاحبه موثر هستند. اساتید به انگیزه داوطلب از ادامه تحصیل در مقطع دکتری و علاقه مندی او به پژوهش ، توجه ویژه ای دارند. همچنین ، مهارت های ارتباطی و توانایی کار گروهی داوطلب را بررسی می کنند.
مرتبط بخوانید : سوالات مصاحبه دکتری مدیریت بازرگانی
هزینه شرکت در مصاحبه دکتری مدیریت
داوطلبانی که به مصاحبه دکتری مدیریت دعوت شده اند باید هزینه شرکت در مصاحبه را بپردازند. هزینه مصاحبه توسط هر یک از دانشگاه ها به صورت مجزا دریافت می شود و نحوه پرداخت نیز معمولا با مراجعه به سایت دانشگاه مربوطه می باشد. البته ممکن است ثبت نام و واریز هزینه مصاحبه از طریق سایت سازمان سنجش انجام گیرد و اطلاعیه های مربوط به این موضوع ، منتشر خواهد شد. هزینه مصاحبه بسته به دانشگاه از 100 تا 400 هزار تومان متغیر است.
زمان ثبت نام و برگزاری مصاحبه دکتری مدیریت
بعد از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری و مشخص شدن افراد مجاز به انتخاب رشته ، فرایند انتخاب رشته آغاز می گردد و پس از آن ، نوبت به برگزاری مرحله مصاحبه است. زمان برگزاری مصاحبه معمولا در فاصله خرداد تا تیرماه هر سال می باشد و هر دانشگاه ، تقویم دقیق زمان خود را اعلام می کند. شما باید به اطلاعیه های منتشر شده در سایت رسمی دانشگاه ها توجه کنید و طبق تاریخ دقیق ، اقدام به حضور در مرحله مصاحبه نمایید.
مرتبط بخوانید : مراحل و راهنمای ثبت نام مصاحبه دکتری
مدارک لازم برای شرکت در مصاحبه دکتری مدیریت
در ادامه ، لیستی از مدارک مورد نیاز برای شرکت در مصاحبه دکتری مدیریت را نیز قرار داده ایم. این مدارک را باید کامل در جلسه مصاحبه همراه داشته باشید و نقص در مدارک ممکن است تاثیر منفی بر روند پذیرش شما داشته باشد.
- اصل کارت ملی + کپی آن.
- اصل شناسنامه + کپی آن.
- پرینت کارنامه اولیه آزمون دکتری دریافت شده از سایت سازمان سنجش.
- اصل مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد + کپی آنها (یا گواهی موقت فراغت از تحصیل برای دانشآموختگان جدید).
- ریز نمرات مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد + کپی آنها.
- رزومه علمی و پژوهشی.
- مقالات علمی – پژوهشی چاپ شده یا پذیرش شده.
- گواهی شرکت در همایش ها و کنفرانس های علمی (در صورت وجود).
- گواهی ثبت اختراعات یا مالکیت معنوی (در صورت وجود).
- مدارک مربوط به تالیف یا ترجمه کتاب (در صورت وجود).
- گواهی های مهارت های زبان انگلیسی معتبر (مانند TOLIMO، MSRT، TOEFL، IELTS).
- یک نسخه از پایان نامه کارشناسی ارشد برای ارائه در جلسه.
- برنامه پژوهشی پیشنهادی
- انگیزه نامه.
- سایر مدارک و گواهی های مرتبط با سوابق آموزشی ، پژوهشی و حرفه ای.
سوالات شما
- مصاحبه دکتری مدیریت شامل چه مراحلی است؟
مراحل برگزاری مصاحبه دکتری شامل بخش های ارزیابی پژوهشی ، شخصیتی ، تحصیلی و… است که در این مطلب با جزئیات کامل شرح داده ایم.
- برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری رشته مدیریت باید چه مدارکی همراه داشته باشیم؟
مدارک و گواهی های مرتبط با سوابق آموزشی ، پژوهشی و حرفه ای باید در جلسه مصاحبه دکتری ارائه شوند.
- هزینه شرکت در مصاحبه دکتری مدیریت چقدر است؟
هزینه شرکت در مصاحبه دکتری بسته به دانشگاه از 100 تا 400 هزار تومان متغیر است.