نظام آموزشی در ایران شامل سیستم های نظام قدیم و نظام جدید می باشد. دانش آموزان نظام قدیم ، به مدت 5 سال در مقطع ابتدایی ، 3 سال در مقطع متوسطه اول و 3 سال هم در مقطع متوسطه دوم تحصیل می کردند همچنین 1 سال هم به دوره پیش دانشگاهی اختصاص داشت اما با تغییراتی که در نظام آموزشی ایجاد شد ، در نظام آموزشی جدید ، در طول دوره مقاطع تحصیلی مختلف تغییراتی ایجاد شد. در این مطلب می خواهیم با بررسی فرق دیپلم نظام جدید و نظام قدیم ، راهنمایی های لازم را ارائه کنیم. لطفا با ما در ادامه همراه باشید.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت پاسخ سوالات خود در زمینه تفاوت های دیپلم نظام قدیم و نظام جدید با مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما ارتباط برقرار کنید ،
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
بررسی فرق دیپلم نظام جدید و نظام قدیم
نظام آموزشی در ایران تغییر کرده است و در نظام آموزشی جدید ، طول دوره تحصیل در مقاطع مختلف تغییراتی داشته است. در این نظام آموزشی ، دوره ابتدایی از 6 سال تحصیلی تشکیل شده است و طول دوره تحصیلی مقاطع متوسطه اول و دوم هر کدام 3 سال است. لازم به ذکر است که سیستم آموزشی نظام قدیم به طور کامل حذف شده است و کلیه پایه ها طبق سیستم آموزشی نظام جدید ارائه می شوند.
در ادامه به بررسی چند مورد فرق دیپلم نظام جدید و نظام قدیم می پردازیم:
ساختار دوره ها و سال های تحصیلی
اولین فرق دیپلم نظام جدید و نظام قدیم ، تفاوت در ساختار دوره ها و سال های تحصیلی می باشد. در نظام قدیم ، مدت زمان تحصیل در دبیرستان به مدت 4 سال بود و دانش آموزان در پایه های اول ، دوم ، سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی تحصیل می کردند اما ساختار آموزشی نظام جدید ، شامل 3 پایه تحصیلی دهم ، یازدهم و دوازدهم می باشد و دوره پیش دانشگاهی حذف شده است.
مرتبط بخوانید : رشته های بدون کنکور با مدرک دیپلم
تفاوت رشته تحصیلی مدرک دیپلم نظام قدیم و نظام جدید
رشته های تحصیلی ارائه شده در سیستم آموزشی نظام جدید و نظام قدیم ، هیچ تفاوتی ندارند. دانش آموزان نظام قدیم پس از اتمام کلاس اول دبیرستان و برای ورود به پایه دوم دبیرستان باید انتخاب رشته را انجام می دادند و امکان انتخاب یکی از رشته های ریاضی ، تجربی ، انسانی ، فنی حرفه ای و کاردانش را داشتند. در نظام آموزشی جدید ، زمان انتخاب رشته در پایان پایه نهم و برای ورود به پایه دهم است. رشته ها نیز به همان صورت هستند.
فرق دیپلم نظام قدیم و جدید برای شرکت در کنکور سراسری
شاید تنها تفاوت نظام قدیم و جدید ، فرق در شرایط ورود به دانشگاه می باشد. با توجه به تغییراتی که در شرایط کنکور سراسری و ضوابط پذیرش در دانشگاه ها اعمال شده است ، داوطلبان برای شرکت در کنکور سراسری باید دیپلم نظام جدید ارائه نمایند و داوطلبانی که نظام قدیم هستند ، لازم است در امتحانات ایجاد سابقه تحصیلی شرکت کنند و با سوابق تحصیلی نظام جدید در کنکور سراسری شرکت نمایند.
امتحانات ایجاد سابقه تحصیلی برای داوطلبان نظام قدیم برگزار می شوند و این امتحانات شامل آزمون های دروس عمومی و تخصصی هستند. دانش آموزانی که نظام قدیم هستند ، توجه داشته باشند که تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری سال آینده 60 درصد خواهد بود و فقط هم نمرات امتحانات نهایی پایه های دهم تا دوازدهم ، ملاک برای ارزیابی قرار می گیرند.
مرتبط بخوانید : شرایط کنکور برای نظام قدیم
تفاوت نظام قدیم و جدید در ورود بدون کنکور به دانشگاه
داوطلبان با دیپلم نظام قدیم و نظام جدید ، امکان ورود بدون کنکور به دانشگاه را دارند و می توانند ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های روزانه ، شبانه ، غیرانتفاعی ، پیام نور ، آزاد و… را انجام دهند. برای ثبت نام بدون کنکور دانشگاه با دیپلم نظام قدیم ، هیچ محدودیتی وجود ندارد.
سوالات شما
- فرق دیپلم نظام قدیم و جدید چیست؟
دیپلم نظام قدیم و نظام جدید در چند مورد تفاوت هایی دارند که در این مطلب بررسی کردیم.
- تفاوت نظام قدیم و جدید در شرایط شرکت در کنکور سراسری به چه صورت است؟
برای شرکت در کنکور سراسری حتما باید دیپلم نظام جدید ارائه شود.