شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی چگونه است ؟ دروس به روش ها و شیوه های متفاوتی تدریس می شوند و لازم است هر یک نیز با یک روش خاص مطالعه شوند. دروسی که حفظی هستند باید با تکنیک های صحیح مطالعه شوند. در حقیقت هر یک از دانش آموزان باید تلاش کنند تا با یادگیری روش مطالعه دروس حفظی ، نمرات بالایی را در این دروس به دست آورند. در ادامه قصد داریم به بهترین شیوه برای مطالعه دروس حفظی بپردازیم.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره در مورد شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی ، با مشاوران ما در ارتباط باشید تا راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی چگونه است ؟
نحوه خواندن دروس حفظی یکی از دغدغه های دانش آموزان می باشد. این سوال برای بسیاری از دانش آموزان وجود دارد که دروس حفظی را چگونه مطالعه کنیم که ضمن یادگیری مطلب ، موضوع را برای طولانی مدت به حافظه بسپاریم. در ادامه قصد داریم به شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی بپردازیم.
پیش خوانی
در قدم اول باید موضوع و مبحث مورد نظر را به صورت اجمالی بخوانید و یا به عبارتی دیگر پیش خوانی کنید. برای مثال اگر قرار است یک موضوع را در یک ساعت مطالعه و جمع بندی کنید ، ده دقیقه ابتدایی را به پیش خوانی و مرور اختصاص دهید.
البته با یک نگاه سریع و گذرا که به محتوای مبحث دارید ، سعی کنید نکات مهم و کلیدی را شناسایی نمایید. همینطور سوالات و تمرین های آخر فصل در هر درس را مرور کنید.
پرسیدن سوال
وقتی یکبار محتوا را مطالعه کردید ، حالا سوال سازی داشته باشید. عناوین و تیترها را به سوال تبدیل کنید. سوالات خود را یادداشت کنید تا بعد از مطالعه کامل مبحث به آن ها پاسخ دهید.
مطالعه با تمرکز بالا
متن درس را یکبار بخوانید. تمرکز کنید و نکات مهمی که مشخص کرده اید را به حافظه بسپارید. اگر مبحثی را به خوبی حفظ نکرده اید و یا مفهوم آن را متوجه نشده اید ، یکبار دیگر و برای چندین بار بخوانید تا موضوع را به خوبی به ذهن بسپارید.
بازگویی و تعریف مطالب
پس از اینکه یکبار محتوا را مطالعه کردید و به پایان رسیدید ، سعی کنید مجدد مطالب را برای خود تعریف کنید. در این مرحله باید بتوانید برای سوالاتی که طرح کرده اید ، پاسخی را پیدا کنید. مطالبی که مطالعه کرده اید را برای خود تکرار کنید و حتی تکرارهای خود را یادداشت نمایید. نوشتن در تثبیت یک موضوع در ذهن ، نقش موثری را دارد.
شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی – مرور مطالب خوانده شده
یکی از مهم ترین موضوعات در مطالعه دروس حفظی ، مرور است. با مرور ، مطالب به صورت کامل در ذهن شما می نشیند و آن ها را به خوبی به ذهن خواهید سپرد. پس از اینکه مطالب را به صورت کامل خواندید و بازگو کردید ، یکبار بلافاصله مطالب را سریعا مرور کنید. پس از گذشت 24 ساعت ، یکبار دیگر مرور کنید. بهتر است یک هفته بعد نیز در یک مدت زمان دقیقه ای ، مطلب مورد نظر را مرور نمایید. اگر مطلبی برایتان سخت است ، حتما زمان بیشتری را برای مرور آن نیز اختصاص دهید.
مطالعه درسنامه آموزشی
پس از مطالعه کتاب درسی ، حالا باید جزوه و یا کتاب کمک آموزشی که در اختیار دارید را مطالعه کنید. درحقیقت جزواتی که در اختیار دارید ، مباحثی که مطالعه کرده اید را تکمیل می کند و باعث می شود موضوع مورد مطالعه را به صورت دقیق تر و مفهومی تر بیاموزید.
تست زدن
بهتر است بعد از مطالعه و مرور ، حتما تست های مرتبط با هر مبحث را نیز حل کنید. تست زنی دوم را در زمان بعدی که برای مطالعه مشخص کرده اید ، انجام دهید. تعداد تست هایی که انتخاب می کنید ، باید به اندازه ای باشند که مطمئن شوید با حل آن ها به تسلط بالایی در مطالعه دروس رسیده اید.
خلاصه نویسی
وقتی در حال مطالعه کتاب درسی و یا جزوات و یا حتی تست زنی هستید ، حتما سعی کنید خلاصه نویسی و حاشیه نویسی را انجام دهید. خلاصه نویسی در هنگام جمع بندی حسابی به کار شما می آید. به طوری که حتی اگر زمان زیادی در اختیار نداشته باشید ، می توانید با مرور خلاصه نویسی هایی که انجام داده اید ، خیلی سریع مطالب را به یاد بیاورید.
مرتبط بخوانید : نحوه مطالعه عربی برای کنکور
مشاوره شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی
استفاده از روش ها و شیوه های صحیح مطالعه دروس حفظی که در این محتوا معرفی کردیم ، برای یادگیری دروسی که حفظی هستند ، بسیار موثر می باشند. سعی کنید مطالب و محتوا را یکبار با صدای بلند بخوانید و نکات مهم را یادداشت کنید. خواندن محتوا همراه با نوشتن ، زمینه ای را فراهم می کند که با مطالبی که در حال مطالعه آن ها هستید ، درگیر شوید.
در هنگام مطالعه محتوا سعی کنید زیر نکات مهم خط بکشید. ابتدا یکبار محتوا را به صورت کامل مطالعه کنید و سعی کنید مفهوم آن را درک کنید. در دفعه دوم ، زیر نکات مهم خط بکشید. توصیه می کنیم حتما دفتری برای خلاصه نویسی تهیه کنید و در این دفتر ، ضمن یادداشت خلاصه نویسی های هر مبحث ، کلمات کلیدی و مهم را نیز یادداشت کنید.
اگر در زمینه شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی های بیشتری دارید ، از طریق راه های ارتباطی با ما در مجموعه پاسخ با ما در تماس باشید. کارشناسان مجموعه شما را راهنمایی می کنند تا بتوانید با استفاده از روش های صحیح به تسلط بالایی در حفظ دروس برسید.
مرتبط بخوانید : نحوه مطالعه زمین شناسی برای کنکور
سوالات شما
- شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی چگونه است ؟
به شیوه صحیح مطالعه دروس حفظی در این محتوا پرداختیم.
- آیا خلاصه برداری و حاشیه نویسی در مطالعه دروس حفظی موثر است ؟
بله ، بهتر است برای یادگیری عمیق تر دروس حفظی ، حتما خلاصه برداری و حاشیه نویسی داشته باشید.
- در مطالعه دروس حفظی ، چه زمانی باید تست بزنیم ؟
بهتر است یک بار بعد از اتمام مطالعه تست بزنید و برای تست های بعدی نیز برنامه ریزی داشته باشید.