مصاحبه دکتری حقوق جزا ، فرایندی چند مرحله ای برای گزینش داوطلبان در مقطع دکتری تخصصی است. داوطلبان در مراحل مختلف مصاحبه به سوالات مطرح شده از سوی اساتید پاسخ می دهند از جمله سوالات علمی و تخصصی ، سوالات مربوط به زبان انگلیسی ، سوالات مربوط به سوابق پژوهشی و کاری و… مجموع امتیازاتی که داوطلب با پاسخگویی به این سوالات کسب می کند ، تعیین کننده شانس قبولی او خواهد بود. در ادامه مطلب می خواهیم با بررسی سوالات مصاحبه دکتری حقوق جزا ، شما را به طور کامل راهنمایی نماییم. لطفا همراه ما باشید.
برای دریافت راهنمایی در خصوص مصاحبه دکتری ، مراحل و جزئیاتی که دارد ، با مشاوران مجرب پاسخ با ما در ارتباط باشید.کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
آشنایی با سوالات مصاحبه دکتری حقوق جزا
برای پذیرش در مقطع دکتری تخصصی رشته حقوق جزا نیاز است که در مصاحبه هم شرکت کنید که البته شرط شرکت در مصاحبه ، دعوت شدن به این مرحله است. در مصاحبه ، سوالات مختلفی مطرح می شوند از جمله سوالات علمی ، تخصصی ، پژوهشی ، زبان انگلیسی و…
سؤالات علمی و تخصصی
در بخش علمی و تخصصی مصاحبه دکتری حقوق جزا ، باید به سوالاتی که در حوزه حقوق جزا هستند پاسخ دهید. اساتید با طراحی این سوالات به دنبال تحلیل تسلط شما به مباحث کلیدی رشته تحصیل تان هستند. از جمله آنکه:
- ارکان جرم را توضیح دهید.
- تفاوت مسئولیت کیفری و مدنی چیست؟
- عنصر روانی جرم را در جرایم عمدی و غیرعمدی مقایسه کنید.
- اصل قانونی بودن جرم و مجازات چه اهمیتی دارد؟
- در مورد شروع به جرم ، جرم محال و معاونت در جرم چه می دانید؟
تحلیل مواد قانونی
ممکن است در جلسه مصاحبه دکتری حقوق جزا ، از شما خواسته شده یک ماده از قانون مجازات اسلامی یا سایر قوانین کیفری را تحلیل و تفسیر نمایید. با این سوال ، مهارت تحلیلی و توانایی شما در تطبیق مفاهیم نظری با متون قانون ، مورد بررسی قرار می گیرند. مثال هایی از این نوع سؤالات ، عبارتند از:
- ماده 612 قانون مجازات اسلامی را تحلیل کنید؟ این ماده به مجازات قتل غیر عمدی پرداخته و اساتید از شما انتظار دارند درباره نوع جرم، شرایط تحقق، و نوع مجازات توضیح دهید.
- در مورد ماده 13 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری چه نظری دارید؟ این سؤال جنبه نقد و تحلیل قانونگذاری را دارد و پاسخ شما باید تلفیقی از دانش حقوقی و دیدگاه انتقادی باشد.
مرتبط بخوانید : راهنمای مصاحبه دکتری حقوق خصوصی
سؤالات پژوهشی مصاحبه دکتری حقوق جزا
یک بخش از سوالات مصاحبه دکتری حقوق جزا به بررسی سوابق و فعالیت های پژوهشی شما پرداخته می شود. مواردی که در این بخش مطرح هستند ،شامل بررسی پایان نامه کارشناسی ارشد ، مقالات چاپ شده و طرح های پژوهشی احتمالی شما و… هستند. نمونه سؤالات رایج ، عبارتند از:
- موضوع پایان نامه تان چه بود و چرا این موضوع را انتخاب کردید؟ در پاسخ ، باید نشان دهید که انتخاب موضوع پایان نامه بر اساس دغدغه علمی و نیاز پژوهشی بوده است.
- چه مقالاتی منتشر کرده اید؟ عنوان مقاله ، نوع نشریه (علمی پژوهشی ، علمیترویجی یا ISC) و موضوع آن باید به صورت شفاف ارائه شود.
- موضوع پیشنهادی برای رساله دکتری چیست؟ در این مرحله لازم است یک موضوع نسبتا مشخص و نوآورانه با چارچوب اولیه تحقیق ارائه کنید. مثلاً “تحلیل تطبیقی سیاست کیفری ایران و فرانسه در قبال جرایم سایبری علیه اطفال”
- از چه منابع و چارچوب نظری در تحقیقات خود استفاده می کنید؟ اشاره به نظریههای کلاسیک و مدرن در جرمشناسی، مانند نظریه فشار، برچسبزنی، یا نظریههای نوین پیشگیری، مزیت محسوب میشود.
سؤالات انگیزشی و شخصیتی
علاوه بر سوالات علمی و پژوهشی در مصاحبه دکتری حقوق جزا ، سوالات انگیزشی و شخصیتی هم طراحی می شوند. در واقع اساتید علاوه بر ارزیابی علمی ، می خواهند بدانند چرا قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری را دارید و چه چشم اندازی برای آینده خود ترسیم کرده اید. چند نمونه سؤالات شخصیتی ، عبارتند از:
- چرا می خواهید در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهید؟ پاسخ باید نشان دهنده علاقه واقعی شما به پژوهش ، آموزش یا تخصص گرایی باشد.
- چه هدفی از تحصیل در این رشته دارید؟ هدف گذاری شما باید شفاف و واقع بینانه باشد (مانند عضویت هیئت علمی ، فعالیت در قوه قضاییه ، پژوهش در حوزه جرمشناسی و…)
- اگر پذیرفته نشوید چه برنامه ای برای تحصیل و شغل خود دارید؟ این سؤال برای سنجش میزان انگیزه و آمادگی ذهنی شما برای مسیرهای جایگزین مطرح می شود.
- چرا این دانشگاه را انتخاب کردید؟ باید دلایل علمی و منطقی برای انتخاب دانشگاه مانند اساتید برجسته، زمینه پژوهشی قوی یا سابقه آموزشی مطرح شود.
مرتبط بخوانید : راهنمای مصاحبه دکتری حقوق عمومی
سوالات زبان انگلیسی و منابع تخصصی مصاحبه دکتری حقوق جزا
حتما بخشی از سوالات مصاحبه دکتری حقوق جزا به بررسی سطح تسلط تان در زبان انگلیسی می پردازد. ممکن است از شما پرسیده شود یک متن تخصصی کوتاه از منابع حقوقی خارجی را ترجمه کنید. پیشنهاد می شود با متون کلاسیک مانند کتابهای Fletcher (Rethinking Criminal Law) یا Andrew Ashworth برای آمادگی بیشتر ، آشنا شوید بسیار مفید است.
پاسخ به سوالات شما
- در مصاحبه دکتری رشته حقوق جزا چه سوالاتی طراحی می شوند؟
برای بررسی کامل سوالات مصاحبه دکتری حقوق جزا به این مطلب مراجعه نمایید.
- آیا داشتن مقاله در مصاحبه دکتری ضروری است؟
داشتن مقاله در مصاحبه دکتری الزامی نیست اما ارائه آن می تواند امتیاز آور باشد.