از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود 📞 تاثیر سهمیه مناطق در کنکور

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود

سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود ؟ سازمان سنجش آموزش کشور ، سهمیه های مناطق را برای کنکور سراسری ایجاد کرده‌ است تا داوطلبان در شرایط برابری با یکدیگر رقابت کنند. دانش آموزان در شرایط متعددی و با دسترسی به امکانات آموزشی مختلفی تحصیل می کنند. به همین دلیل سازمان سنجش آموزش کشور ، متقاضیان کنکور را در سه دسته منطقه یک ، منطقه دو و منطقه سه تقسیم می کند. اینگونه هر یک از متقاضیان با داوطلبان هم سهمیه خود رقابت خواهند کرد. برای آشنایی با جزئیات سهمیه مناطق و اینکه سهمیه هر منطقه چگونه محاسبه می شود ، در ادامه همراه ما باشید.

یکی از اطلاعات مورد نیاز برای شرکت در کنکور سراسری ، اطلاع از سهمیه مناطق است. می توانید برای بهره مندی از مشاوره تخصصی پیرامون نحوه محاسبه سهمیه مناطق با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما ارتباط برقرار نمایید.

 همین حالا تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل

سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود ؟

سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود

قطعا تمامی داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت می کنند ، به یک نسبت و یک اندازه به امکانات آموزشی دسترسی ندارند. هدف از ایجاد سهمیه مناطق و منطقه بندی هر یک از استان ها ، کم کردن‌ نابرابری تحصیلی در میان داوطلبان کنکور سراسری است. در اینصورت تمامی متقاضیان در استان ها ، شهرها و روستاهای مختلف ، بر اساس شرایطی که در آن تحصیل کرده‌ اند ، در این آزمون شرکت می کنند.

سهمیه مناطق شامل سه منطقه 1 ، منطقه 2 و منطقه 3 می باشد. بر اساس این سهمیه بندی ، داوطلبانی که دارای سهمیه 1 هستند ، از امکانات ، رفاه و خدمات آموزشی بهتری برخوردار می باشند. این در حالی است که به ترتیب در سهمیه منطقه دو و منطقه سه ، به امکانات آموزشی و رفاهی کمتری دسترسی وجود دارد. با توجه به اینکه سهمیه مناطق شامل تمامی افراد می شود ، اطلاع از نحوه اعمال آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

نحوه تقسیم بندی داوطلبان در سهمیه مناطق در کنکور سراسری

در روند تقسیم بندی سهمیه مناطق در کنکور سراسری ، شهرهای بزرگ و بخش های مرکزی استان های تهران ، اصفهان ، مشهد و… در دسته بندی منطقه 1 قرار دارند. همینطور شهرها و شهرستان ها جزو منطقه 2 هستند و شهرهای کوچک نیز جزو منطقه 3 می باشند. داوطلبان با متقاضیانی که با آن ها از نظر سهمیه در یک دسته بندی قرار دارند ، رقابت خواهند کرد. اساس این تقسیم بندی ، دسترسی به امکانات آموزشی بهتر برای داوطلبان است.

ظرفيت سهميه مناطق در کنکور سراسری

در بررسی تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری ، باید اشاره کنیم که در هر کد رشته محل درج شده‌ در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ، برای هر سهمیه در مناطق ، یک ظرفیت مشخصی در نظر گرفته شده‌ است. به این معنی که کل ظرفیت برای هر یک از رشته‌ های مختلف ، بین سهمیه های مختلف در کنکور سراسری تقسیم می شوند.

برای هر کد رشته‌ محل ، یک ظرفیت مشخصی در نظر گرفته شده‌ است. برای مثال 25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به متقاضیان با سهمیه ایثارگران 25 درصد و 5 درصد از ظرفیت نیز به ایثارگران با سهمیه 5 درصد اختصاص دارد. مابقی ظرفیت باقی مانده برای هر کدام از رشته‌ ها به تناسب گزیش کشوری و یا گزیش بومی استانی و یا ناحیه ای و قطبی ، به سهمیه مناطق اختصاص دارد.

رشته های كشوری

اگر پذیرش در رشته‌ های کنکور سراسری به صورت کشوری باشد ، ظرفیت هر کدام از کد رشته‌ محل ها با توجه به تعداد شرکت کنندگان در هر یک از سهمیه های مناطق یک ، دو و سه و سهمیه خانواده شهدا در کنکور سراسری ، میان شرکت کنندگان تقسیم خواهد شد.

رشته های بومی

اگر پذیرش در رشته‌ های کنکور سراسری به صورت بومی باشد ، 20 درصد از ظرفیت این رشته‌ ها به داوطلبان سهمیه مناطق یک ، دو و سه و خانواده شهدا اختصاص دارد. مابقی و 80 درصد از ظرفیت به داوطلبان بوم مربوطه شامل قطب ، ناحیه و یا استان اختصاص دارد. البته توجه داشته باشید این نسبت در رشته های پرطرفدار برابر با 60 به 40 می باشد. به طوری که 60 درصد ظرفیت به داوطلبان بومی و همینطور 40 درصد به داوطلبان غیربومی اختصاص دارد.

مرتبط بخوانید : سهمیه ایثارگران شامل چه کسانی است

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری

در ادامه بررسی پاسخ سوال سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود ، حالا می خواهیم به تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری بپردازیم. سهمیه مناطق در کنکور سراسری ، این زمینه را برای افراد ایجاد می کند تا به جای اینکه با تمامی شرکت کنندگان در کنکور سراسری رقابت کنند ، با داوطلبان در همان سهمیه رقابت داشته باشند.

در نظر داشته باشید که اگر یک رشته‌ دارای صد نفر ظرفیت باشد و 25 درصد از شرکت کنندگان در کنکور سراسری دارای سهمیه منطقه 1 ، 35 درصد دارای سهمیه منطقه 2 و 40 درصد نیز دارای سهمیه منطقه 3 باشند. در‌ ابتدای کار 25 درصد از ظرفیت برای متقاضیان با سهمیه ایثارگران 25 درصد و 5 درصد به متقاضیان با سهمیه ایثارگران 5 درصد اختصاص داده‌ می شود. در نهایت به اندازه 25 درصد از ظرفیت باقی مانده به داوطلبان با سهمیه منطقه 1 ، 35 درصد به داوطلبان با سهمیه منطقه 2 و در نهایت 40 درصد نیز به داوطلبان با سهمیه منطقه 3 اختصاص خواهد داشت.

هر ساله در زیرگروه های آزمایشی مختلف ، تعداد شرکت کنندگان در سهمیه های مختلف نیز دستخوش تغییراتی می شود. به نسبت تغییراتی که در تعداد شرکت کنندگان ایجاد می شود ، در نهایت ظرفیت هایی که برای متقاضیان اختصاص دارد نیز با تغییراتی همراه است.

مرتبط بخوانید : شرایط سهمیه در کنکور

سوالات شما

  • سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود ؟

بر اساس سهمیه مناطق ، متقاضیان با داوطلبانی که با آن ها در یک سهمیه قرار دارند ، رقابت خواهند کرد.

  • سهمیه مناطق چگونه محاسبه میشود ؟

مطابق با سهمیه مناطق ، سهمیه داوطلب بر اساس سه سال آخر دوره متوسطه تعیین می شود.

  • اگر متقاضیان در خارج از کشور تحصیل کرده باشند ، کدام سهمیه برای آن ها اعمال می شود ؟

برای داوطلبانی که در خارج از کشور تحصیل کرده‌ اند ، سهمیه منطقه سه اعمال می شود.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

سهمیه مناطق محروم

سهمیه مناطق محروم 📞 تاثیر سهمیه مناطق محروم در کنکور

سهمیه مناطق محروم در کنکور سراسری چیست ؟ رتبه داوطلبان در کنکور سراسری بر اساس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر