می توانید برای بهره مندی از مشاوره تخصصی پیرامون سهمیه های کنکور سراسری و شرایط استفاده از سهمیه ها ، با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما ارتباط برقرار نمایید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری چیست؟
در کنکور سراسری ، انواع سهمیه ها اعمال می شوند مانند سهمیه مناطق ، سهمیه ایثارگران ، سهمیه بهیاری ، سهمیه مناطق محروم و… یکی دیگر از سهمیه هایی که معمولا در سال های مختلف وجود دارد ، سهمیه مناطق سیل زده است. این سهمیه ویژه مناطقی است که دچار سیل شده اند و داوطلبان می توانند این مناطق می توانند از سهمیه خود استفاده کرده و شانس قبولی بیشتری در دانشگاه داشته باشند.
هدف از اجرای سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری ، ضایع نشدن حق داوطلبانی که ساکن این منطقه هستند زیرا ممکن است در اثر سیل ، درگیر مشکلات جسمی و روحی زیادی شوند و به درس و کنکور آنها لطمه وارد شود.
مرتبط بخوانید : بهترین سهمیه در کنکور
تاثیر سهمیه مناطق سیل زده در شانس قبولی کنکور
میزان ظرفیت پذیرشی که برای داوطلبان مناطق سیل زده در نظر گرفته شده است ، 5 درصد مازاد بر ظرفیت مازاد بر ظرفیت است یعنی اگر رشته ای در دانشگاه های مناطق سیل زده دارای 100 نفر پذیرش باشد ، 5 نفر که برابر با 5 درصد مازاد بر ظرفیت است ، به داوطلبانی اختصاص داده می شود که درگیر بلایای طبیعی همچون سیل شده اند.
مدت اعتبار سهمیه مناطق سیل زده در کنکور
توجه داشته باشید که استفاده از سهمیه مناطق سیل زده در کنکور دارای مدت اعتبار مشخصی است و مدت دقیق اعتبار این سهمیه در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور قید خواهد شد. مدت زمان اعتبار این سهمیه برابر با 3 سال است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. طبق این مصوبه ، تشخیص مناطق سیل زده و زلزله زده به عهده وزارت علوم می باشد و سازمان سنجش هم بر اساس اعلانات وزارت علوم ، می بایست ظرفیت پذیرش لازم را به این دسته از داوطلبان اختصاص دهد.
مرتبط بخوانید : سهمیه های کنکور اردیبهشت ماه
شرایط استفاده از سهمیه مناطق سیل زده در کنکور
برای استفاده از سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری باید به شرایط آن توجه داشته باشید که در این بخش از مطلب می خواهیم بررسی کنیم:
- از دانشگاه های تهران ، ظرفیتی به داوطلبان مناطق سیل زده اختصاص داده نخواهد شد و اگر رشته در آن مناطق نباشد ، امکان استفاده از ظرفیت دانشگاه های استان همجوار وجود دارد.
- داوطلبانی که از سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری استفاده می کنند ، باید حداکثر به میزان دو برابر مدت زمان تحصیل خود ، تعهد خدمت بگذرانند.
- از سهمیه مناطق سیل زده در صورتی می توان استفاده کرد که سیل باعث خسارت های مالی و جانی شده باشد و دانش آموزان یا داوطلبان کنکوری در درس خواندن با مشکل مواجه شده باشند.
- داوطلبانی که می خواهند از سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری استفاده کنند ، باید بتوانند حداثل 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد را به دست آورند ضمن اینکه برای رشته های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی ، می بایست 85 درصد نمره داوطلبان گزینش شده آزاد کسب شود.
- داوطلبانی که در اثر سیل منطقه دچار آسیب جانی و مالی شده اند ، باید گواهی مربوطه را از فرمانداری محل رخداد حادثه دریافت کنند و از این گواهی ، در زمان انتخاب رشته و ثبت نام در دانشگاه استفاده نمایند. بدیهی است که در صورت عدم ارائه گواهی مذکور ، پذیرش داوطلب لغو خواهد شد ضمن اینکه مجاز به شرکت در آزمون سراسری سال بعد نخواهد بود.
مرتبط بخوانید : سهمیه منطقه 3 در کنکور چند درصد است
لیست مناطق سیل زده در کنکور سراسری
لیست مناطق سیل زده در کنکور سراسری سال های مختلف ممکن است متفاوت باشد و می توانید با بررسی دفترچه ، از لیست دقیق این مناطق مطلع شوید. در آزمون سراسری سال قبل ، مناطق سیل زده تحت پوشش سهمیه ، به شرح زیر بودند:
- شهرستان خوی
- شهرستان گرمی
- بیله سوار
- مشکین شهر
- اصلاندوز
- انگوت
- پارس آباد
- خلخال
- فیروزکوه
- کن
- دماوند
- شهر کرد
- اردل
- بروجن
- بن
- قارسان
- فرخ شهر
- کوهرنگ
- لردگان
- میامی
- چابهار
- دشتیاری
- فسا
- فیروز آباد
- عنبر آباد
- رفسنجان
- بندر لنگه
- مرودشت
- داراب
- و…
سوالات شما
- شرایط استفاده از سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری به چه صورت است؟
داوطلبانی که در مناطق سیل زده هستند می توانند از سهمیه ای که در کنکور سراسری برای آنها در نظر گرفته می شود ، استفاده کنند.
- مناطق سیل زده تحت پوشش کنکور سراسری ، کدام مناطق هستند؟
لیست مناطق تحت پوشش سهمیه سیل زده در کنکور سراسری را می توانید در این مطلب مشاهده کنید.
- تاثیر سهمیه مناطق سیل زده در افزایش شانس قبولی چقدر است؟
برای داوطلبانی که در مناطق سیل زده هستند ، 5 درصد ظرفیت پذیرش مازاد بر ظرفیت ، اختصاص داده می شود.