در جهان امروز ارتباطات و وسایل ارتباط جمعی بیشترین نقش را در زندگی بشر ایفا می کنند ، خود ما از صبح که بر می خیزیم همواره توسط وسایل ارتباطی پیگیر اخبار و اطلاعات جدید هستیم. کسانی که در این زمینه فعالیت حرفه ای دارند بایستی با تمامی جوانب دنیای ارتباطات از جمله وسایل ، ابزارها و تکنولوژی های درگیر آشنایی کامل داشته و نیز توان برقراری ارتباطات اجتماعی به طرز صحیح را داشته باشند. به همین منظور رشته مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات تاسیس شده است که افرادی متخصص در این زمینه تعلیم و تربیت یابند.
اهمیت رشته مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات
ارتباطات راه پیشرفت انسان و تبادل دانش و اطلاعات در زمینه های مختلف می باشد. در کشور ما نیز توجه به امر ارتباطات و روابط اجتماعی در سطوح داخلی و بین المللی بسیار اهمیت دارد.
به همین علت مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات با بهره گیری از علوم انسانی و ادبیات از جمله علوم اقتصادی ، علوم اجتماعی و علوم سیاسی و با نگاهی به دنیای روزنامه نگاری در این عرصه وارد شده و در حال پیشروی می باشد.
نحوه ورود به رشته مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات
مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات از رشته های گروه علوم انسانی می باشد. این رشته در سال 94 ایجاد گردیده و تا به حال فقط دانشگاه های دولتی به خصوص دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در آن پذیرش دانشجو داشته است.
امکان ادامه تحصیل نیز در این رشته تا کارشناسی ارشد و دکتری با شرکت در آزمون های کارشناسی ارشد سراسری و دکتری تخصصی وجود دارد.
همچنین فارغ التحصیلان می توانند به گرایش های دیگر علوم ارتباطات نیز تغییر رشته دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به گرایش های علوم ارتباطات با مشاوران پاسخ با ما تماس حاصل نمایید.
طول دوره و واحدهای درسی مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات
مدت زمان دوره کارشناسی رشته مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات 4 سال و 8 ترم می باشد. 138 واحد درسی داشته و دسته بندی دروس به صورت زیر می باشد :
- 22 واحد عمومی
- 40 واحد پایه
- 35 واحد اختصاصی
- 30 واحد مشترک
- 10 واحد اختیاری
دوره کارشناسی ارشد مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات نیز دو ساله و شامل 32 واحد به شرح زیر است:
- 18 واحد تخصصی
- 10 واحد اختیاری
- 4 واحد پایان نامه
دوره دکتری نیز 4 ساله و شامل 12 واحد تخصصی ، 18 واحد پایان نامه و 6 واحد اختیاری می باشد.
کسانی که این رشته را انتخاب می کنند بهتر است به علوم اجتماعی ، سیاست ، ادبیات ، کامپیوتر ، حقوق و اقتصاد علاقه مند بوده و ذوق نویسندگی و قدرت استدلال و خلاقیت خوبی داشته باشند.
بازار کار مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات
فارغ التحصیلان مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات توانایی استفاده از ابزارهای رسانه ای ارتباط جمعی اعم از سمعی و بصری را خواهند داشت. علاوه بر این می توانند در زمینه های روزنامه نگاری ، عکاسی خبری ، فرآیند تولید وب ، استفاده از فناوری های رایانه ای اطلاع رسانی ، فناوری چاپ الکترونیکی و فنون نشر ، دانش و مهارت کافی کسب نمایند.
این افراد با با استفاده از این مهارت ها می توانند در بخش های زیر خدمت کنند :
- مطبوعات
- صدا و سیما
- خبرگزاری ها
- نشریات و مجلات تحت عناوین نویسنده
- روزنامه نگار
- عکاس
- پژوهشگر
- گرافیست
- صقحه آرا
- امور تبلیغات و اطلاع رسانی به ارگان های متفاوت
به علاوه دانشجویانی که رشته مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات را می گذرانند می توانند به امر تدریس در مدارس و دانشگاه ها پرداخته و معلم یا هیات علمی شوند. این افراد دانش کافی برای استخدام شدن در ادارات و ارگان ها در بخش روابط عمومی را نیز خواهند داشت.