رشته علوم و مهندسی جنگل از زیر مجموعه های کنکور تجربی می باشد که با توجه به کمبود منابع طبیعی ، تربیت متخصص در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
دانشجویان این رشته در زمینه های مختلف باید توانایی های خود را به اشتراک بگذارند که از آن ها می توان به مواردی همچون حفاظت و احیا مناطق جنگلی ، تولیدات مختلف جنگلی ، جاده سازی در جنگل ها و سیاست گذاری در جنگل اشاره کرد که تمامی آن ها به منظور ارتقا این منبع طبیعی هستند.
سه گرایش مختلف برای دانشجویان ارشد در رشته علوم و مهندسی جنگل وجود دارد که هر کدام از آن ها بازار کار متفاوتی را به خود اختصاص داده اند. از این رو انتخاب هر کدام از آن ها به توانایی های مربوطه شما بستگی دارد.
در ادامه می توانید در رابطه با موقعیت های شغلی مختلف ، دروس تخصصی و در نهایت بازار کار این رشته اطلاعت گسترده تری را به دست آورید. پس همراه ما باشید.
چه موقعیت های شغلی و بازار کاری در انتظار رشته علوم و مهندسی جنگل است؟
افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می شوند ، موقعیت های شغلی مختلفی را در پیش روی خود دارند که موفقیت در هر کدام از آن ها بستگی به این دارد که تا چه حد فرد متقاضی توانایی های خود را به اشتراک می گذارد. این افراد می توانند در حیطه های مختلفی فعالیت های خود را شروع کنند که از آن ها می توان به مواردی همچون گزینه های زیر اشاره کرد:
- کار در شهرداری ها
- سازمان های مربوط به مراتع
- بهره برداری از جنگل ها
- داشتن همکاری با سازمان های مربوطه
- تامین نمودن نیازهای نهالستان های جنگلی
- سازمان های مربوط به پارک ها و فضای سبز
- نقشه برداری از جنگل
- و…
چه گرایش هایی را فارغ التحصیلان این رشته در مقطع ارشد می توانند انتخاب کنند؟
به طور کلی افرادی که تا مقطع کارشناسی رشته علوم و مهندسی جنگل تحصیل می کنند برای ارشد خود می توانند سه گرایش را انتخاب کنند که هر کدام از آن ها نیز بازار کار مخصوص به خود را دارند که شما موارد زیر می شوند:
- جنگل داری
- مهندسی جنگل
- جنگل شناسی و اکولوژی جنگل
متخصصان رشته علوم و مهندسی جنگل چه توانایی هایی باید داشته باشند؟
برای اینکه افراد متخصص در رشته علوم و مهندسی جنگل بتوانند در حیطه کاری خود موفق باشند ، نیاز است تا یک سری توانایی ها را به خود اختصاص داده باشند. شرط همه موفقیت ها داشتن علاقه و خلاق بودن در آن زمینه است که این رشته نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.
در کنار آن باید ابعاد مختلف زیستی ، فنی مهندسی و همچنین اقتصادی را درک کنند و علاقه زیادی را از خود برای کار در جنگل نشان دهند. همچنین یک سری از دروس پایه نیز وجود دارند که این افراد باید به آن مسلط باشند ، از جمله:
- ریاضی
- فیزیک
- زیست شناسی
- شیمی
البته تنها تسلط داشتن شرط موفقیت نمی باشد و در کنار توانایی های بی شمار خود باید بتوانند علاقه دوچندانی را از خود نشان دهند ، این کار باعث خواهد شد تا محیط کار برای آن ها کسل کننده نباشد.