رشته تکنولوژی پرتوشناسی را می توان یکی از شگفتی ها به حساب آورد که با استفاده از آن می توانید به اعماق بدن انسان سفر کنید. همچنین این رشته با وجود پیشرفت در زمینه تکنولوژی توانسته بهبودی های زیادی را به دست بیاورد.
از این رو افرادی که قصد تحصیل و کار در این رشته را دارند ، باید به اندازه کافی تخصص داشته باشند تا بتوانند در این زمینه موفق شوند. این افراد در طول تحصیل خود باید واحدهایی را در رابطه با دروس پایه ، اصلی و تخصصی بگذرانند و با توجه به بازار کار مناسب آن با دانش بالا وارد کار شوند.
در ادامه می توانید اطلاعات کامل تری را از این رشته به دست آورید. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
با دروس رشته تکنولوژی پرتو شناسی آشنا شوید
یکی از مهم ترین مواردی که درباره رشته تکنولوژی پرتوشناسی باید بدانید ، دروس آن می باشد که همانطور که اشاره شد به سه دسته کلی پایه ، اصلی و تخصصی تقسیم می شوند. هر کدام از این واحدها سختی ها و آسانی های خاص خودشان را دارند و اگر شما می خواهید در این زمینه به عنوان یک متخصص حرفه ای کار کنید ، باید تمامی آن ها رابه خوبی یاد بگیرید و هیچ کدام در اولویت قرار ندارد. پس به ادامه مطلب توجه کنید.
دروس پایه
دروس پایه از اصلی ترین مباحث در هر رشته ای می باشند چرا که پایه و اساس دروس دیگر را تشکیل داده اند. افرادی که در رشته تکنولوژی پرتوشناسی قصد تحصیل دارند ، باید واحدهای زیر را پشت سر بگذرانند:
- فیزیک عمومی
- تشریح
- فیزیولوژی انسانی
- بهداشت عمومی
دروس اصلی
دروس اصلی رشته تکنولوژی پرتوشناسی نیز اهمیت خاص خودشان را دارند که شامل موارد زیر می شوند:
- کمک های اولیه و مراقبت از بیمار در بخش پرتو شناسی
- تشریح استخوان و مفاصل
- اصطلاحات پرتوشناسی و ترمینولوژی پزشکی
دروس تخصصی
دروس تخصصی نیز تاثیر ویژه ای را دارند و در موفقیت شما در زمینه کار نقش مهمی را بازی می کنند و شامل موارد زیر هستند:
- فیزیک پرتوها
- فیزیک پرتوشناسی تشخیص
- رادیوبیولوژی و حفاظت در برابر پرتوهای یونساز
- روشهای پرتو نگاری
- رادیوگرافی با ماده حاجب
- اصول تاریک خانه
- اصول نگهداری و تعمیرات مقدماتی دستگاههای پرتوشناسی
- ارزیابی تکنیکی فیلمهای پرتونگاری کار آموزی بیمارستانی
بازار کار رشته تکنولوژی پرتوشناسی
یکی از مواردی که در رابطه با رشته تکنولوژی پرتوشناسی اهمیت بسیار زیادی دارد، بازار کار می باشد. بازار کاری پرتوشناسی با توجه به مقطع آن تعیین می شود.
عموما افرادی که تا مقطع کارشناسی تحصیل خود را ادامه می دهند ، می توانند در امورات اجرایی مشغول به کار شوند. محل کار این افراد در موسسه های تصویر نگاری و همچنین بیمارستان ها می باشد. وظیفه این افراد آماده کردن دستگاه های رادیوگرافی است و همچنین کلیشه های رادیوگرافی را به ثبت برسانند.
یک متخصص رشته تکنولوژی پرتوشناسی باید توانایی های لازم را داشته باشد
هنگامی که یک متخصص تکنولوژی پرتوشناس پا در حوزه فعالیت های خود می گذارد ، باید از یک سری توانایی ها بهره مند باشد. اولین توانایی این است که حس کار کردن در بیمارستان ها را داشته و از روحیه مناسبی برخوردار باشند.
همچنین در طول دوران تحصیل این دسته از افراد واحدهایشان را به صورت تئوری پاس کرده اند ، از این رو باید توانایی لازم را داشته باشند تا این مباحث را به صورت عملی اجرا کنند.
سه مورد از درس هایی که در این رشته اهمیت زیادی دارند، شامل زیست شناسی ، فیزیک و ریاضی هستند. هر چند این رشته زیر شاخه ای از کنکور تجربی می باشد ولی به عقیده بسیاری از استادکاران بهتر است این رشته جزئی از کنکور ریاضی باشد ، چرا که کارهای محاسباتی بسیاری در آن وجود دارد و باید در رشته فیزیک از مهارت بسیاری بالایی برخوردار بود.