رشته اقتصاد نیز جزو رشته هایی است که در هر سه کنکور ریاضی ، تجربی و انسانی ارائه می شود که البته تنوع دانشگاه های ارائه دهنده این رشته و هم چنین ظرفیت در کنکور انسانی بیشتر از دو کنکور دیگر است.
دانشجویانی که در رشته اقتصاد دانش آموخته می شوند ، می توانند علوم اقتصادی را از زاویه ای متفاوت از زاویه مردم عادی ببیند و ترکیبی از علوم مختلف مانند مباحث مالی ، فرمول های ریاضی ، روانشناسی ، مدیریت و بازار یابی ، مشاوره کسب و کار و … می باشد.
در رشته اقتصاد چگونگی استفاده بهمیه از منابع در زمان های کمبود منابع مورد بررسی قرار می گیرد و اقتصاد دان باید بتواند با تجزیه و تحلیل شرایط مالی موجود ، وضعیت اقتصاد آینده را پیش بینی و راهکار هایی برای حل مشکلات اقتصادی پیش بینی شده ، ارائه دهد.
دروس دانشگاهی و گرایش های رشته اقتصاد
رشته اقتصاد در دوره کارشناسی پیوسته ارائه می شود و دانشجویان پس از 4 سال یا 8 نیمسال تحصیلی ، فارغ التحصیل می شوند. تعداد واحد های درسی رشته اقتصاد حدود 130 واحد است که البته در گرایش های مختلف ، نوع واحد های درسی متفاوت می باشد.
در مقطع کارشناسی رشته اقتصاد ، گرایش های نظری ، بازرگانی ، کشاوری ، پول و ارز و بانکداری ، صنعتی و حمل و نقل ارائه می شود که دانشجویان می توانند یکی از گرایش ها را انتخاب نمایند.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه معرفی رشته ها ، شرایط بازار کار و میزان درآمد رشته ها و مشاغل مختلف ، با مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما ارتباط برقرار کنید ، کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از استان تهران 9092301611
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
مجموعا دروس پایه علوم اقتصادی 82 واحد درسی است و شامل مباحثی مانند اصول سازمان و مدیریت ، حقوق تجارت ، مبانی جامعه شناسی ، اصول حسابداری ، تجارت بین الملل ، آمار ، اقتصاد خرد ، اقتصاد کلان و … می باشد.
شایان ذکر است که برخی از دروس پایه رشته اقتصاد مثل مبانی سازمان و مدیریت ، آمار ، تجارت و … با دروس رشته حسابداری و رشته مدیریت ، مشترک است و دلیل این اشتراک دروس شاید در مشابه بودن محیط های کاری آینده که سازمان ها و شرکت های مالی را شامل می شود ، می باشد.
- گرایش اقتصاد صنعتی
- گرایش حمل و نقل
- گرایش پول و بانکداری
- گرایش اقتصاد نظری
- گرایش اقتصاد بازرگانی
- گرایش اقتصاد کشاورزی
دوره کارشناسی رشته اقتصاد گرایش های فوق را شامل می شود که دروس تخصصی متفاوتی دارند. در دوره کارشناسی ارشد نیز حدود 20 گرایش مختلف مانند گرایش برنامه ریزی سیستمهای اقتصادی ، توسعه اقتصادی و برنامهریزی ، علوم اقتصادی ، اقتصاد انرژی ، تجارت نفت و گاز ، اقتصاد شهری و … در دانشگاه های سراسری و آزاد دایر می باشد.
زمینه های کاری و میزان در آمد رشته علوم اقتصادی
قدرت تجزیه و تحلیل مسائل ، حافظه قوی ، انجام محاسبات ریاضی ، روابط اجتماعی مناسب و علاقه مندی به میاحثی مانند جامعه شناسی ، علوم سیاسی و روانشناسی از جمله توانایی های لازم برای ورود به بازار کار رشته اقتصاد می باشد.
پذیرش در رشته اقتصاد و گرایش های خوبی که دارد ، می تواند شما را به یک اقتصاد دان پر درآمد تبدیل کند که البته داشتن ذهنی فعال و محاسبه گر در کنار علاقه و استعداد برای ورود به بازار کار ملام قرار می گیرد.
دانش آموختگانی که تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیلات خود را ادامه دهند ، با فرصت های شغلی مناسب تری روبرو می شوند اما در زمینه های کاری زیر نیز فرصت اشتغال برای کارشناسان اقتصاد ، فراهم است :
- مدیر مالی
- تحلیلگر مالی
- متصدی بانک
- استاد دانشگاه
- کارشناس بیمه
- مدیر خرید و تدارکات
- کارشناس تحقیقات بازار
- مشاور کسب و کار
- روزنامه نگار و نویسنده
- خدمات آموزشی و پژوهشی
البته فعالیت تخصصی بلافاصله پس از فارغ التحصیلی از دوره کارشناسی کمی دور از انتظار است و دانشجویان مقطع کارشناسی فقط اطلاعات پایه و اولیه این رشته را کسب کرده اند و با تحصیل در دوره کارشنانسی ارشد و دکتری به صورت تخصصی می تواند آموخته های خود را تکمیل تر نمایند و در برخورد با مسائل مالی و مشکلات اقتصادی نیز قوی تر کنند و راه حل های تازه ای ارائه دهند.