از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

دکتری چند ترم است 📞 بررسی تعداد ترم های آموزشی و پژوهشی دکتری

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

دکتری چند ترم است

دانشجویانی که می خواهند وارد مقطع دکتری شوند این سوال را می پرسند که دکتری چند ترم است و چه مدت زمانی فرصت دارند که تمام واحدهای درسی دکتری را بگذرانند. مقطع دکتری در ایران شامل دوره های تخصصی و عمومی است که مقطع دکتری تخصصی را فارغ التحصیلان مقطع ارشد می توانند انتخاب کنند. در این مطلب می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که دکتری چند ترم است و در هر ترم چند واحد درسی را می توان گذراند. لطفا با ما همراه باشید.

شما عزیزان می توانید برای بهره مندی از مشاوره تخصصی در زمینه تعداد ترم های مقطع دکتری تخصصی با مشاوران ارشد ما در مرکز مشاوره پاسخ با ما ارتباط برقرار کنید ،

کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.

همین حالا تماس بگیرید 

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل 

دکتری تخصصی چند ترم است ؟

برای پاسخ به سوال شما که دکتری چند ترم است باید بگوییم که طول دوره تحصیل در مقطع دکتری تخصصی تمام رشته‌ ها از 3 تا 5 سال متغیر می باشد. دانشجویان می توانند با اخذ تعداد واحدهای درسی بیشتر در هر ترم ، زودتر فارغ التحصیل شوند اما حداکثر مجازند که تمام واحدهای درسی را طی 5 سال به اتمام برساند. هر سال نیز تشکیل شده‌ از دو ترم می باشد که می توان گفت دانشجویان مقطع دکتری حداقل در 6 و حداکثر در 10 ترم ، باید واحدهای درسی رشته‌ تحصیلی خود را بگذرانند.

البته لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که دوره دکتری تشکیل شده‌ از 8 ترم می باشد اما ممکن است دانشجویان به دلایلی مثل اخذ تعداد واحدهای درسی کم در طول تحصیل خود نتوانند زودتر فارغ التحصیل شوند که در این صورت امکان افزایش مدت تحصیل آنها تا 10 ترم وجود دارد.

مرتبط بخوانید شهریه دکتری دانشگاه آزاد

دکتری عمومی چند ترم است ؟

همانطور که در بخش اول مطلب نیز اشاره کردیم ، مقطع دکتری تشکیل شده‌ از دوره های تخصصی و عمومی می باشد. منظور از دکتری عمومی ، رشته‌ های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی هستند که داوطلبان کنکور سراسری تجربی می توانند وارد این رشته‌ ها شوند. طول دوره تحصیل در مقطع دکتری عمومی هر یک از رشته‌ های فوق ، متفاوت بوده‌ و به شرح زیر می باشد :

احتمالا این را هم بپسندید  دکتری میکروبیولوژی 📞 معرفی منابع ، طول دوره تحصیل و دروس تخصصی

طول دوره تحصیل دکتری عمومی پزشکی

رشته‌ پزشکی در مقطع دکتری عمومی تشکیل شده‌ از 7 سال طول دوره تحصیل می باشد اما امکان افزایش تعداد سال های تحصیل وجود دارد. دانشجویان در مدت تحصیل خود ، دوره های زیر را می گذرانند :

  • دوره علوم پایه
  • دوره فیزیوپاتولوژی
  • دوره کارآموزی بالینی
  • دوره کارورزی بالینی

دکتری دندانپزشکی عمومی چند ترم است 

تحصیل در رشته‌ دندانپزشکی عمومی ، 5 تا 8 سال طول می کشد. دانشجویان دکتری دندانپزشکی به مدت دو سال ، دوره پایه را می گذرانند و سپس وارد کارآموزی و تخصص می شوند که تخصص هم می تواند تا 5 سال طول بکشد. دانشجویان در دوره علوم پایه خود دروسی مانند آمار پزشکی ، فیزیولوژی نظری ، بهداشت عمومی ، آناتومی و… را می گذرانند و دروس تخصصی آنها نیز شامل ارتودنسی، پروتز ثابت ، اندودنتیکس ، آسیب شناسی فک ، جراحی دهان و… می باشند.

تعداد ترم های رشته داروسازی

داروسازی نیز یکی از رشته‌ های دکتری عمومی است که مدت زمان تحصیل 6 ساله دارد. داوطلبان کنکور تجربی با قبولی در رشته‌ داروسازی و 6 سال تحصیل در این رشته‌ ، مدرک دکتری عمومی خود را دریافت می کنند و با ورود به دوره طرح و گذراندن چند سال طرح ، می توانند در آزمون های تخصص و فوق تخصص نیز شرکت نمایند. بنابراین مدت زمان تحصیل در رشته‌ داروسازی 12 ترم و معادل 6 سال است. در این 6 سال ، دانشجو انواع دروس عمومی ، پایه ، تخصصی ، کارآموزی و … را پاس می کند.

دوره دکتری تخصصی چند واحد دارد ؟

دوره دکتری تخصصی عمدتا از واحدهای درسی پژوهش محور تشکیل شده‌ است اما دارای بخش آموزشی نیز می باشد. طبق مصوبات وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، مقطع دکتری در تمام دانشگاه های دولتی و آزاد ، دارای 36 واحد درسی می باشد.

احتمالا این را هم بپسندید  نحوه آزمون دکتری 📞 نحوه ثبت نام ، برگزاری و مصاحبه آزمون دکتری

از مجموع 36 واحد دکتری ، تعداد 12 تا 18 واحد برای بخش آموزشی و تعداد 18 تا 24 واحد نیز برای بخش پژوهش و انجام رساله در نظر گرفته شده‌ است. دلیل متغیر بودن تعداد واحدهای آموزشی و پژوهشی ، در نوع رشته‌ است و واحدهای رساله بعضی رشته‌ ها بیشتر از واحدهای آموزشی آنهاست.

حداقل و حداکثر واحدهای دکتری هر ترم

دانشجویان مقطع دکتری در هر ترم مجاز به انتخاب حداقل و حداکثر واحد درسی هستند. تعداد واحدهای دانشجویان در هر ترم تحصیلی نباید از 6 واحد کمتر باشد. دانشجویانی که معدل کمتر از 15 دارند ، مشروط محسوب می شوند اما می توانند حداکثر 6 واحد درسی در ترم بعدی خود اخذ کنند. همچنین دانشجویان تنها در صورتی می توانند کمتر از 6 واحد درسی اخذ کنند که تعداد واحدهای باقی مانده‌ آنها کمتر از 6 واحد باشد. حداکثر تعداد واحد درسی قابل اخذ در هر ترم دکتری نیز 10 واحد می باشد اما فقط دانشجویانی که معدل بالای 15 داشته باشند ، امکان اخذ بیشتر از 6 واحد درسی را در هر ترم دارند.

مرتبط بخوانید : زمان انتخاب رشته دکتری

رساله دکتری چند ترم است

دکتری چند ترم است

دانشجویان مقطع دکتری باید واحدهای آموزشی مشخص شده‌ برای رشته‌ خود را سپری کنند تا مجاز به اخذ واحد رساله شوند. رساله دکتری همان واحدهای درسی پژوهشی است که شرط اخذ آن ، شرکت در آزمون جامع دکتری و کسب حدنصاب قبولی در این آزمون است. دانشجویان بعد از گذراندن 3 ترم تحصیلی و پذیرفته شدن در آزمون جامع دکتری ، به مدت 4 الی 6 ترم نیز فرصت تکمیل رساله و دفاع از آن را خواهند داشت.

مرتبط ببینید : مشاوره تحصیلی تلفنی دکتری

سوالات شما

  • دکتری چند ترم است ؟

طول دوره تحصیل در مقطع دکتری تخصصی از 6 تا 10 ترم می باشد.

  • دانشجویان دکتری در هر ترم می توانند چند واحد درسی اخذ کنند ؟

دانشجویان دکتری در هر ترم مجاز هستند که 6 الی 10 واحد درسی را پاس کنند.

  • رساله دکتری چند واحد است ؟

تعداد 18 تا 24 واحد دکتری مربوط به رساله است.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

سهمیه دکتری ایثارگران

سهمیه دکتری ایثارگران 📞 تاثیر سهمیه ایثارگری در دکتری

سهمیه ایثارگران در فرآیند انتخاب رشته‌ دکتری چه تاثیری را دارد ؟ برای داوطلبانی که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر