دانشجویان استعداد درخشان چه کسانی هستند ؟ دانشجویان استعداد درخشان ، دانشجویانی هستند که می توانند بدون شرکت در کنکور کارشناسی ارشد ، وارد مقاطع تحصیلی بالاتر شوند. این دسته از دانشجویان بر اساس آیین نامه استعدادهای درخشان وزارت علوم ، باید دارای شرایط لازم به عنوان دانشجوی ممتاز باشند تا بتوانند در فراخوان دانشگاه های مختلف شرکت کنند. شرایط دانشجویانی که دارای سهمیه استعداد درخشان هستند ، وابسته به دانشگاه محل تحصیل شان متفاوت می باشد. در ادامه این محتوا ما را همراهی کنید تا با پاسخ سوال دانشجویان استعداد درخشان چه کسانی هستند ، آشنا شویم.
اگر در مورد شرایط و زمان ثبت نام طرح استعداد درخشان دانشگاه های دولتی و آزاد نیاز به دریافت راهنمایی دارید ، لطفا با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
دانشجویان استعداد درخشان چه کسانی هستند و باید دارای چه شرایطی باشند ؟
دانشجویان مقطع کارشناسی که قصد ادامه تحصیل در مقطع ارشد را دارند و همینطور دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که علاقه مند به تحصیل در مقطع دکتری هستند ، باید در آزمونی که سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می کند ، شرکت کنند. در صورتی که متقاضیان موفق شوند رتبه لازم برای شرکت در مرحله انتخاب رشته را به دست آورند ، مجاز به تکمیل فرآیند انتخاب رشته خواهند بود. این در حالی می باشد که شرایط برای کسانی که مطابق با آیین نامه استعدادهای درخشان وزارت علوم ، جزو دانشجویان ممتاز هستند ، متفاوت می باشد.
مطابق با آیین نامه استعدادهای درخشان وزارت علوم ، دانشجویان دوره کارشناسی به یکی از روش های زیر ، در دسته بندی دانشجویان ممتاز قرار می گیرند :
- دسته اول دانشجویانی هستند که با شرکت در آزمون ها و المپیادهای علمی ، موفق به دریافت رتبه و مدال شده اند.
- دسته دوم دانشجویانی می باشند که دارای معدل های بالا در ورودی های یک رشته در دانشگاه محل تحصیل شان هستند.
دانشجویانی که در یکی از دسته بندی های فوق قرار دارند ، باید از امتیاز مدال و مقاوم های علمی و المپیادی ، بر اساس آیین نامه استعدادهای درخشان وزارت علوم استفاده کنند.
مرتبط بخوانید : شرایط پذیرش استعداد درخشان دکتری
آیین نامه استعدادهای درخشان وزارت علوم
در این بخش آیین نامه استعداهای درخشان وزارت علوم را آورده ایم. بر اساس آیین نامه پذیرش دانشجو بر اساس استعداد درخشان ، دانشجویان مقطع کارشناسی که بعد از گذراندن حداقل شش نیمسال تحصیلی جزو 10 درصد معدل برتر در میان هم ورودی ها و هم رشته ای های خود باشند ، مشمول استفاده از سهمیه استعداد درخشان هستند. این دسته از افراد باید بعد از گذراندن حداقل 8 ترم ، مدرک کارشناسی خود را دریافت کنند. ضمن اینکه باید تا قبل از اینکه تحصیلات خود را به پایان برسانند ، در میان ده درصد برتر باقی بمانند.
دانشجویان باید پس از انتشار فراخوان های پذیرش بدون آزمون در دانشگاه های مختلف ، در موعد مقرر برای ثبت نام اقدام کنند. در نظر داشته باشید که ثبت نام در دانشگاه های مختلف و با سهمیه استعداد درخشان ، وابسته به هر دانشگاه مبلغ متفاوتی است. توصیه می کنیم برای اطلاع از جزئیات دقیق در مورد نحوه اعمال سهمیه استعداد درخشان در دانشگاه های مختلف ، حتما به فراخوانی که از طریق دانشگاه مدنظرتان منتشر می شود، مراجعه کنید.
مرتبط بخوانید : استعداد درخشان ارشد
بررسی شرایط دانشجویان استعداد درخشان
بر اساس آیین نامه استعدادهای درخشان ، دانشجویانی که در دوره کارشناسی در حال تحصیل هستند و جزو دانشجویان ممتاز می باشند ، باید تا پایان حداکثر هشت ترم فارغ التحصیل گردند. البته بر اساس آیین نامه برخی شرایط خاص برای دانشجویانی که به دلایل متعددی شامل بیماری ، زایمان و… دارای مرخصی هستند و همین موضوع باعث می شود تحصیلشان بیش از هشت نیمسال تحصیلی به طول بیانجامد نیز اعمال می شود.
بررسی و تائید تمامی موارد بر عهده کمیسیون موارد خاص در هر دانشگاه است. در حقیقت کمیسیونی که برای بررسی سهمیه استعداد درخشان در هر دانشگاهی تشکیل می شود ، موظف به بررسی شرایط دانشجو است. در صورتی که شرایط دانشجو خاص باشد ، در این کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
همینطور لازم است اشاره کنیم که دانشجویانی که دارای شرایط لازم برای استفاده از سهمیه استعداد درخشان هستند ، فقط یکبار مجاز به استفاده از آن می باشند. در صورتی که در طی شش نیمسال تحصیلی ، برخی دانشجویان ممتاز در میان درصد برتر معدل میانگین در میان هم ورودی ها و هم رشته ای های خود قرار نگیرند یا ظرفیتی که برای پذیرش استعداد درخشان اختصاص داده شده است با ده درصد دانشجویان برتر تکمیل نشود، دانشگاه باید ده درصد بعدی را جایگزین کند.
مشاوره سهمیه استعداد درخشان
هر ساله شرایط پذیرش بر اساس سهمیه استعداد درخشان ، با تغییراتی نیز همراه است. متقاضیانی که تصمیم دارند از سهمیه استعداد درخشان استفاده کنند ، باید مطابق با شرایط و ضوابط دانشگاه مورد نظر خود پیش بروند.
درصورتی که در زمینه ورود به دانشگاه بر اساس سهمیه استعداد درخشان نیاز به دریافت راهنمایی دارید ، از طریق راه های ارتیاطی با ما در مجموعه پاسخ با ما تماس بگیرید. کارشناسان مجموعه راهنمای شما عزیزان خواهند بود تا بتوانید برای ورود به دانشگاه اقدام کنید.
مرتبط بخوانید : ثبت نام دکتری استعداد درخشان دانشگاه آزاد
سوالات شما
- دانشجویان استعداد درخشان چه کسانی هستند ؟
به شرایط دانشجویان استعداد درخشان ، در متن مقاله فوق اشاره کرده ایم.
- دانشجویان استعداد درخشان برای ورود به مقطع ارشد ، باید دوره کارشناسی را در چند ترم تمام کرده باشند ؟
دانشجویان استعداد درخشان باید برای ورود به مقطع ارشد ، دوره کارشناسی خود را در حداکثر 8 ترم تمام کرده باشند.
- دانشجویان کارشناسی چند بار می توانند از سهمیه استعداد درخشان برای ورود به مقطع ارشد استفاده کنند ؟
دانشجویان مقطع کارشناسی می توانند فقط یکبار از سهمیه استعداد درخشان برای ورود به مقطع ارشد استفاده کنند.