رشته های هنر در هنرستان و در شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش ارائه می شوند. از جمله این رشته ها می توانیم به گرافیک ، طراحی دوخت ، معماری داخلی ، صنایع دستی ، انیمیشن و پویا نمایی و … اشاره کنیم. دانش آموزان بسیاری علاقه مند هستند در پایه نهم وارد رشته های هنر شوند اما به دلایلی از جمله نظر مخالف والدین ، وارد رشته های نظری می شوند. اگر شما هم دانش آموز یکی از رشته های ریاضی ، تجربی یا انسانی هستید و حالا تصمیم دارید وارد رشته های هنر شوید ، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا شما را برای تغییر رشته به هنر راهنمایی کنیم.
مشاوره در زمینه تغییر رشته – مشاوره از طریق تماس با مشاوران پاسخ با ما
همین حالا تماس بگیرید و سوالات خود را در مورد شرایط ، مدارک لازم ، هزینه و تاریخ اقدام اینترنتی و حضوری جهت تغییر رشته را از مشاوران ما بپرسید.
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
آیا تغییر رشته به هنر ممکن است
ابتدا می خواهیم بررسی کنیم که آیا تغییر رشته به هنر امکان پذیر است؟ همانطور که در بخش اول مطلب هم اشاره کردیم ، رشته های هنر را می توان با ورود به شاخه های کاردانش یا فنی حرفه ای انتخاب کرد و شما با توجه به رشته ای که مورد تقاضایتان است باید یکی از این شاخه ها را انتخاب کنید. دانش آموزان مشغول به تحصیل در پایه دهم رشته های ریاضی ، تجربی و انسانی چنانچه به رشته تحصیلی خود علاقه نداشته باشند ، می توانند وارد رشته های هنر شوند.
همچنین دانش آموزان شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش امکان تغییر رشته به رشته مورد علاقه خود دارند. اگر رشته تحصیلی فعلی شما از گروه فنی ، صنعت ، مدیریت ، خانواده و … است می توانید وارد گروه هنر شوید یا اگر هم در یک رشته هنر تحصیل می کنید اما می خواهید به یک رشته هنر دیگر تغییر رشته دهید ، این امکان برای شما فراهم است.
پس به طور کلی می توانیم بگوییم که تغییر رشته به هنر برای دانش آموزان زیر امکان پذیر است :
- دانش آموزان کلاس دهم رشته ریاضی
- دانش آموزان کلاس دهم رشته تجربی
- دانش آموزان کلاس دهم رشته انسانی
- دانش آموزان شاخه فنی حرفه ای
- دانش آموزان شاخه کاردانش
مرتبط بخوانید : زیر شاخه های رشته ریاضی
تغییر رشته به هنر در پایه یازدهم
طبق قوانین تغییر رشته و آیین نامه آموزش و پرورش ، تغییر رشته در پایه یازدهم فقط به صورت درون شاخه ای امکان پذیر است. به عبارتی دیگر ، دانش آموزان مشغول به تحصیل در پایه یازدهم رشته های ریاضی ، تجربی و انسانی نمی توانند وارد شاخه فنی حرفه ای یا کاردانش شوند و فقط می توانند در همان شاخه تغییر رشته دهند. شما فقط در صورتی می توانید در پایه یازدهم تغییر رشته دهید که رشته مورد تقاضایتان در همان شاخه باشد.
مراحل تغییر رشته به هنر
اگر برای تغییر رشته به هنر مصمم هستید ، بهتر است در سال دهم اقدام کنید. چنانچه با درخواست تغییر رشته شما موافقت شود ، پایه های یازدهم و دوازدهم را در رشته جدید تحصیل خواهید کرد و برای ورود به دانشگاه و همچنین شرکت در کنکور ، مدرک دیپلم شما از رشته های هنر خواهد بود.
برای تغییر رشته به هنر ، لازم است طبق مراحل زیر اقدام کنید :
ثبت درخواست در مدرسه
در قدم اول تغییر رشته باید به مدیریت مدرسه اطلاع دهید تا فرم مربوطه را در اختیار شما قرار دهد. فرم تغییر رشته را باید با اطلاعات مورد خواست تکمیل کنید و آن را به امضای اولیای خود برسانید. این فرم بدون مهر و اثرانگشت ولی دانش آموز ، فاقد ارزش است و اگر والدین شما موافق نباشند ، در مراحل تغییر رشته شما مشکل ایجاد خواهد شد.
بررسی درخواست توسط آموزش و پرورش
بعد از تکمیل فرم تغییر رشته و ارائه به مدرسه ، باید منتظر بررسی درخواست خود از سوی آموزش و پرورش باشید. چنانچه آموزش و پرورش با درخواست شما موافقت کند ، تاریخ برگزاری امتحانات و دروس امتحانی مشخص شده و به شما اعلام می گردد.
شرکت در امتحانات تغییر رشته
شما برای تغییر رشته به هنر باید در امتحاناتی که آموزش و پرورش تعیین کرده است ، شرکت نمایید. دروس امتحانی بر اساس اینکه کدام رشته هنر را انتخاب نموده اید ، مشخص می شوند و باید در این دروس ، حدنصاب لازم را به دست آورید. لازم به ذکر است که محل برگزاری امتحانات تغییر رشته یا در مدرسه محل تحصیل فعلی شما خواهد بود یا در صورت دایر نبودن رشته مورد تقاضا در مدرسه فعلی ، هنرستان حوزه به شما معرفی خواهد شد.
مرتبط بخوانید : معرفی شاخه های پزشکی
ورود به دانشکده هنر با دیپلم غیرمرتبط
دانش آموزان پایه دهم می توانند با تکمیل فرم تغییر رشته و شرکت در امتحانات مربوطه ، وارد رشته هنر مورد علاقه شان شوند.
تغییر رشته از کلاس یازدهم به دوازدهم فقط به صورت درون شاخه ای انجام می گیرد.
بله ، شرکت در کنکور هنر و ورود به دانشکده هنر به شیوه بدون کنکور با ارائه مدرک غیرمرتبط نیز امکان پذیر می باشد.