ورود به مقطع دکتری تخصصی ، مرحله مهمی از مسیر علمی و حرفه ای پژوهشگران است. این مرحله نه تنها به دانش تخصصی و توانمندی بالا نیاز دارد ، بلکه نیازمند انگیزه ، پشتکار و مهارت های پژوهشی عمیق می باشد. داوطلبان باید پس از پشت سر گذاشتن مرحله آزمون کتبی ، در مصاحبه علمی هم شرکت نمایند که مرحله تعیین کننده ای در پذیرش نهایی است. مصاحبه دکتری ، فرصتی است تا داوطلبان بتواند توانمندی علمی و بینش پژوهشی خود را به اثبات برساند و بتواند پذیرش بگیرد. در ادامه این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که برای مصاحبه دکتری چه باید کرد و جزئیات مربوطه را شرح خواهیم داد. لطفا همراه ما بمانید.
برای دریافت راهنمایی در خصوص شرایط و نحوه برگزاری مصاحبه مقطع دکتری تخصصی ، با مشاوران مجرب پاسخ با ما در ارتباط باشید.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
برای مصاحبه دکتری چه باید کرد؟
بسیاری از داوطلبان فکر می کنند که با موفقیت در آزمون کتبی ، شانس قبولی صد در صدی دارند اما تجربه نشان داده است که مرحله مصاحبه دکتری ، نقش کلیدی و اصلی را در گزینش نهایی دارد. بر همین اساس ، آشنایی با مراحل و نحوه برگزاری مصاحبه دکتری حائز اهمیت است و داوطلبان باید آمادگی لازم برای پاسخگویی به سوالات علمی را داشته باشند همچنین با ارائه رزومه قوی و مدارک علمی ، شانس قبولی بیشتری خواهند داشت.
مرحله مصاحبه دکتری پس از برگزاری آزمون کتبی اجرا می شود و داوطلبانی که موفق به کسب نمره لازم در مرحله آزمون شده اند ، به مصاحبه دعوت خواهند شد. در این مرحله ، دانشگاه ها اقدام به دعوت از میان داوطلبانی می کنند که حدنصاب علمی را به دست آورده اند و افراد مناسب را برای ورود به مقطع دکتری تخصصی انتخاب می کنند. در مصاحبه دکتری ، فقط به بررسی سطح علمی داوطلب پرداخته نمی شود بلکه مواردی مثل انگیزه ، توان پژوهشی و تطابق داوطلب با زمینه های تحقیقاتی اساتید ، مورد بررسی قرار می گیرند.
مرتبط بخوانید : راهنمای مصاحبه دکتری استعداد درخشان دانشگاه آزاد
برای مصاحبه دکتری چه بخوانیم؟
مطالعه برای مصاحبه دکتری باید بسیار هدفمند و دقیق باشد و اولین منبعی که باید مطالعه کنید ، پایان نامه کارشناسی ارشد می باشد. شما باید تسلط کاملی به پایان نامه خود داشته باشید از جمله موضوع ، فرضیات ، چارچوب نظری ، روش تحقیق ، نتایج و پیشنهادها. اکثر سوالات مصاحبه دکتری از پایان نامه مطرح می شوند همچنین در مرحله بعد ، سوالاتی در رابطه با دروس تخصصی رشته شما پرسیده می شوند و شناخت مفهومی دروس دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد ، اهمیت بالایی دارد.
توصیه می شود اگر مقاله و پژوهشی دارید ، این موارد را هم برای حضور در مرحله مصاحبه مطالعه کنید. با ارائه یک طرخ پژوهشی دقیق و اثبات درک عمیق از مسائل روز حوزه تخصصی رشته خود می توانید نظر مثبت مصاحبه کنندگان را جلب کرده و شانس موفقیت بیشتری خواهید داشت.
برای مصاحبه دکتری چه مدارکی لازم است؟
برای حضور در مرحله مصاحبه دکتری باید مدارکی را هم ارائه دهید اما نوع مدارک بسته به دانشگاه انتخابی شما و رشته تحصیلی تان ، می تواند متفاوت باشد. لیستی از مهم ترین مدارک مصاحبه دکتری ، عبارتند از:
- اصل و کپی مدارک شناسایی
- مدارک تحصیلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد) به همراه ریزنمرات
- فرم ثبت نام و پرینت کارنامه آزمون دکتری از سایت سازمان سنجش
- زومه علمی پژوهشی یا همان CV
- مقاله های چاپ شده یا پذیرفته شده
- گواهی شرکت در همایش ها ، گواهی زبان (در صورت وجود)
- پروپوزال تحقیقاتی
- توصیه نامه از اساتید راهنما یا استادان دوره ارشد
مرتبط بخوانید : راهنمای مصاحبه دکتری دانشگاه تهران
اگر در مصاحبه دکتری شرکت نکنیم
سوالی که بسیاری از داوطلبان می پرسند این است که اگر اگر در مصاحبه دکتری شرکت نکنیم چه اتفاقی می افتد؟ در پاسخ به این سوال لازم است بدانید که عدم شرکت در مرحله مصاحبه به معنای انصراف از فرایند پذیرش می باشد یعنی حتی با کسب رتبه خوب در آزمون و عدم شرکت در مرحله مصاحبه ، هیچ امتیازی برای شما ثبت نخواهد شد و از فهرست پذیرفته شدگان حذف می شوید. سهم مصاحبه در نمره نهایی حدود 30 تا 50 درصد می باشد و می تواند در تعیین شانس قبولی نقش بسیار پر رنگی داشته باشد. بنابراین توصیه می شود حتی اگر به مصاحبه یک دانشگاه هم دعوت شده اید ، این فرصت را مغتنم شمرده و از دست ندهید.
مصاحبه دکتری بدون مقاله
ارائه مقاله در مرحله مصاحبه دکتری ، یک امتیاز بزرگ محسوب می شود اما اگر هم مقاله نداشته باشید به معنای رد شدن شما نیست. ممکن است شما هم همچون بسیاری از داوطلبان دیگر به دلیل تاخیر در چاپ مقاله یا تازه کار بودن در زمینه پژوهش ، مقاله ای نداشته باشید اما جای نگرانی نیست زیرا با داشتن یک پایان نامه قوی و ارائه ایده های پژوهشی خلاقانه و آمادگی علمی بالا ، می توانید در مصاحبه موفق عمل کنید. نکته مهم ، اعتماد به نفس بالاست و باید نشان دهید که ظرفیت انجام پژوهش در سطح دکتری را دارید و با مسائل روز در حوزه تخصصی خود آشنا هستید.
سوالات شما
- برای مصاحبه دکتری چه باید کرد؟
داوطلبان برای حضور در مرحله مصاحبه دکتری باید منابعی مثل پایان نامه را مطالعه کنند ، درباره رشته تحصیلی خود اطلاعات تخصصی به دست آورند و…
- آیا برای مصاحبه دکتری حتما باید مقاله داشته باشیم؟
خیر ، ارائه مقاله در مصاحبه دکتری الزامی نیست اما باعث افزایش شانس قبولی می شود.
- عدم شرکت در مرحله مصاحبه دکتری چه تبعاتی دارد؟
شرکت نکردن در مرحله مصاحبه دکتری به معنای انصراف از پذیرش در این مقطع است.