مهندسی هوافضا در مقطع کارشناسی ارشد از گرایش های مختلفی تشکیل شده است و دانشجویان در این مقطع به صورت تخصصی و عمیق تر از دوره کارشناسی به طراحی ، تحلیل و توسعه سیستم های پرنده می پردازند. در مقطع ارشد ، دروس عمومی تدریس نمی شوند همچنین دروس پایه هم ندارد و تمام واحدهای درسی به سمت کاربردی شدن ، تحقیقاتی شدن و تخصصی تر شدن موضوعات می روند. داوطلبان با توجه به علاقه مندی و رتبه ای که در آزمون کسب کرده اند می توانند وارد یکی از گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا شده و تحصیل خود را ادامه دهند. در ادامه این مطلب برای ثبت نام ارشد مهندسی هوافضا راهنمایی خواهید شد لطفا همراه ما بمانید.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به شرایط قبولی در مقطع کارشناسی ارشد ، می توانید با مشاوران ما در مرکز تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
بررسی گرایش های کارشناسی ارشد هوافضا
مهندسی هوافضا در دوره کارشناسی ارشد یک رشته تخصصی و عمیق تر از دوره کارشناسی است که در آن به تحلیل ، طراحی و توسعه هواپیما ، پهپاد ، فضاپیما ، ماهواره و… پرداخته می شود. حوزه تحصیل دانشجو بر اساس گرایشی که انتخاب کرده است ، مشخص می شود و دروس تخصصی مربوط به گرایش انتخابی خود را می گذراند. هدف از طراحی دوره ارشد هوافضا ، تربیت متخصصانی است که بتوانند در پروژه های پیشرفته طراحی پرنده یا فضاپیما مشارکت کنند و آنها را برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری هم آماده می کند.
لیست گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی هوا فضا عبارتند از:
آیرودینامیک
در گرایش آیرودینامیک مهندسی هوا فضا به نحوه رفتار جریان هوا اطراف اجسام پرنده پرداخته می شود. از جمله موضوعات این گرایش عبارتند از تحلیل نیروهای برآ و پسا ، طراحی فرم بدنه هواپیما ، تونل باد و استفاده از نرم افزارهای CFD مثل Fluent ، Ansys ، OpenFOAM و…
پیشرانش
گرایش پیشرانس کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا بر روی موتورهای هواپیما و راکت ها تمرکز دارد. دانشجویان این رشته با عملکرد موتور جت ، توربین گازی ، موتورهای سوخت جامد ، مایع و حتی پلاسمایی آشنا می شوند. موضوعاتی مثل احتراق ، تحلیل ترمودینامیکی موتور و بهینه سازی عملکرد سیستم های پیشران در ارتباط با گرایش پیشرانه هستند.
سازه های هوافضا
از گرایش های پرمتقاضی ارشد مهندسی هوافضا ، سازه های هوافضا می باشد که دانشجویان با تحصیل در این گرایش با مفاهیم مقاومت مصالح پیشرفته ، ارتعاشات سازه ای ، تحلیل تنش ، طراحی کامپوزیت ها و رفتار سازه ای پرنده ها ، سر و کار خواهند داشت.
دینامیک پرواز و کنترل
گرایش دینامیک پرواز و کنترل در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا ، یک گرایش کاربردی برای طراحی سیستم های خودران است. مباحث این گرایش عبارتند از پایداری پرواز ، طراحی کنترلرهای PID یا LQR ، مدلسازی سیستم ها و طراحی نرم افزارهای هدایت پرنده ها.
مهندسی فضایی
گرایش مهندسی فضایی یک گرایش خاص و جذاب است که دانشجویان با تحصیل در این رشته می توانند طراحی مدار ماهواره ، سامانه های مخابراتی ، تحلیل مسیر پرواز فضاپیما ، طراحی حرارتی ماهواره و حتی سیستم های ورود مجدد به جو را آموزش ببینند.
مرتبط بخوانید : تغییر رشته از مکانیک به هوافضا
دانشگاه های ارائه دهنده کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا
گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا توسط تعدادی از واحدهای دانشگاهی ارائه می شوند. از بهترین این دانشگاه ها عبارتند از:
- دانشگاه صنعتی شریف که قطب اول هوافضا در ایران است و از امکانات آزمایشگاهی ، سطح علمی بالا ، استادهای قوی ، ارتباط با صنعت و پروژه های ملی برخوردار است. البته با توجه به رقابت بالا ، ورود به این دانشگاه سخت است و رتبه خیلی خوبی نیاز دارد.
- دانشگاه تهران که گرایش های متنوع را در واحد پردیس فنی ارائه می دهد.
- دانشگاه علم و صنعت که در پروژه های فضایی فعال است و تمرکز خاص بر روی گرایش فضایی و سازه دارد. این دانشگاه با سازمان فضایی ایران هم پروژه های مشترک دارد.
- دانشگاه خواجه نصیر که گرایش آیرودینامیک را ارائه می دهد.
- دانشگاه امیر کبیر که تمرکز بیشتری بر روی دینامیک پرواز و پیشرانش دارد.
منابع کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی هوافضا
برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد مهندسی هوا فضا لازم است منابع مربوط به گرایش مورد تقاضای خود را تهیه کرده و مطالعه نمایید. با توجه به توضیحات دفترچه راهنما ، منابع این رشته به شرح زیر هستند:
- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)
- ریاضیات
- آئرودینامیک
- مکانیک پرواز
- سازه های هوایی
- طراحی اجسام پرنده
برای هر یک از سرفصل دروس امتحانی فوق تعداد زیادی کتاب های کمک آموزشی موجود هستند که بهتر است برای مشاوره شدن در زمینه انتخاب کتاب کمک آموزشی خوب ، با مشاوران ما تماس بگیرید.
مرتبط بخوانید : رشته مهندسی هوافضا بدون کنکور
رتبه قبولی کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا
در بررسی رتبه قبولی کارشناسی ارشد رشته مهندسی هوافضا باید گفت که بستگی به دانشگاه انتخابی تان دارد همچنین گرایش مدنظر شما نیز در تعیین حدود رتبه قبولی موثر است. دانشگاه های خوب ، رتبه های بهتری پذیرش می کنند همچنین در بعضی از گرایش ها که ظرفیت پذیرش آنها محدود است نیاز به کسب رتبه بهتری می باشد. رتبه قبولی چند گرایش و دانشگاه را در ادامه مشاهده می کنید:
- گرایش آئرودینامیک در دانشگاه تربیت مدرس : 209
- گرایش آئرودینامیک در دانشگاه آزاد اسلامی علوم تحقیقات : 416
- گرایش جلو برندگی در دانشگاه روزانه سمنان : 635
- گرایش سازه های هوایی در دانشگاه تربیت مدرس : 890
پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در خصوص رتبه قبولی گرایش های مختلف ارشد مهندسی هوا فضا با مشاوران ما تماس بگیرید.
سوالات شما
- کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا شامل چه گرایش هایی است؟
گرایش های ارشد مهندسی هوافضا شامل سازه های هوافضا ، دینامیک پرواز و کنترل ، آیرودینامیک و… هستند.
- رشته مهندسی هوافضا در مقطع ارشد توسط کدام دانشگاه ها ارائه می شود؟
دانشگاه های روزانه و آزاد ، رشته ارشد هوافضا را ارائه می دهند.
- آیا قبولی بدون کنکور در مقطع ارشد مهندسی هوا فضا امکان پذیر است؟
علاقه مندان واجد شرایط می توانند از طریق طرح استعداد درخشان وارد مقطع ارشد رشته مهندسی هوافضا شوند.