سهمیه مناطق محروم در کنکور سراسری چیست ؟ رتبه داوطلبان در کنکور سراسری بر اساس سهمیه منتشر می شود. سهمیه های مختلفی در کنکور سراسری اعمال می شوند که یکی از آن ها سهمیه مناطق محروم است. با این حال سوالات متعددی از سهمیه مناطق محروم وجود دارد. اینکه شامل کدام استان ها می شود و در چه صورتی اعمال می گردد. اگر متقاضیان اطلاعات دقیقی داشته باشند ، می توانند در صورت داشتن شرایط لازم ، از این سهمیه برای ورود به دانشگاه بهره مند شوند. برای آشنایی با جزئیات بیشتر پیرامون سهمیه مناطق محروم در ادامه این محتوا با ما همراه شوید.
یکی از اطلاعات مورد نیاز برای شرکت در کنکور سراسری ، اطلاع از سهمیه مناطق محروم است. می توانید برای بهره مندی از مشاوره تخصصی پیرامون نحوه اعمال سهمیه مناطق محروم با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما ارتباط برقرار نمایید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
منظور از سهمیه مناطق محروم چه می باشد ؟
بعد از برگزاری کنکور سراسری ، کارنامه اولیه برای متقاضیان منتشر می شود. داوطلبان می توانند برای دریافت کارنامه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی اینترنتی “sanjesh.org” مراجعه کنند. در کارنامه کنکور سراسری ، اطلاعات متعددی از جمله رتبه در سهمیه درج شده است.
سازمان سنجش آموزش کشور برای برقراری عدالت در میان متقاضیان ، اراضی کشور را به مناطق سه گانه 1 ، 2 و 3 تقسیم کرده است. در سهمیه مناطق به ترتیب از منطقه یک تا منطقه 3 ، دسترسی به امکانات و کیفیت آموزشی کمتر می شود.
مناطق محروم ، مناطقی می باشند که در آن امکانات کمی برای تحصیل و آموزش در دسترس است. به همین دلیل سازمان سنجش شانس بیشتری را به این دسته از متقاضیان می دهد تا در دانشگاه های بهتر و مطرح تحصیل کنند. سهمیه مناطق محروم در رشته های غیر از دکتری عمومی به صورت 40 درصدی و در رشته های مقطع دکتری عمومی به صورت 30 درصدی اعمال می گردد. به همین دلیل در روند قبولی بهتر متقاضیان در دانشگاه ، تاثیر زیادی را دارد.
لیست شهرهای مناطق محروم
داوطلبانی که در یکی از استان ها و شهرستان هایی که در ادامه نام برده ایم زندگی می کنند و سه سال آخر دوره تحصیل خود را پشت سر گذاشته اند ، مجاز به استفاده از سهمیه مناطق محروم هستند :
- ایلام
- بوشهر
- چهارمحال و بختیاری
- سیستان و بلوچستان
- کردستان
- کرمانشاه
- کهگیلویه و بویراحمد
- لرستان
- هرمزگان
- شهرهای جنوب استان کرمان شامل جیرفت ، عنبر آباد ، کهنوج ، رودبار جنوب ، قلعه گنج و منوجان
- شهرستان بشاگرد و ابوموسی در استان هرمزگان
مرتبط بخوانید : فرق منطقه 1 و 2 و 3 در کنکور – کدام سهمیه مناطق بهتر است ؟
چه کسانی می توانند از سهمیه مناطق محروم استفاده کنند ؟
دسته ای از داوطلبان کنکور سراسری مجاز به استفاده از سهمیه مناطق محروم هستند که در یکی از استان ها و شهرستان های نامبرده در قسمت فوق تحصیل کرده باشند. برای بهره مندی از سهمیه مناطق محروم ، لازم است که محل اقامت و یا محل دریافت مدرک تحصیلی شما در سال های دوم ، سوم و پیش دانشگاهی در یکی از شهرهای نامبرده باشد.
در صورتی که محل تحصیل سه سال آخر متقاضی با یکدیگر متفاوت باشد، ملاک در تعیین سهمیه و بومی گزینی ، محل تولد خواهد بود. در صورتی که یک متقاضی سال سوم و دوم متوسطه را در استان کرمانشاه گذرانده باشد اما مقطع پیش دانشگاهی را در اصفهان باشد، در صورتی که محل تولد کرمانشاه باشد ، متقاضی مجاز به استفاده از سهمیه مناطق محروم است.
مرتبط بخوانید : سهمیه ایثارگران شامل چه کسانی است
نحوه اعمال سهمیه مناطق محروم چگونه است ؟
نحوه اعمال سهمیه مناطق محروم در رشته های مقطع دکتری عمومی و همینطور رشته های غیر از مقطع دکتری عمومی با یکدیگر متفاوت است که در ادامه به جزئیات هر یک اشاره کرده ایم.
اعمال سهمیه مناطق محروم در رشته های غیر از رشته های مقطع دکتری عمومی
به اندازه 40 درصد از ظرفیت هر کدام از کد رشته محل ها شامل کد رشته محل های ناحیه ای ، قطبی و کشوری در دوره روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در استان های ایلام ، بوشهر ، سیستان و بلوچستان ، چهارمحال و بختیاری ، کردستان ، کرمانشاه ، کهگیلویه و بویر احمد ، هرمزگان و لرستان به داوطلبان بومی در این استان ها اختصاص داده می شود.
برای مثال اگر ظرفیت یک رشته که مشمول اعمال سهمیه مناطق محروم است ، برابر با 100 نفر باشد ؛ به اندازه 40 نفر ، جذب از داوطلبان با سهمیه مناطق محروم صورت می گیرد. باقی ظرفیت به دیگر داوطلبان اختصاص خواهد یافت.
اعمال سهمیه مناطق محروم در رشته های مقطع دکتری عمومی شامل پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی
به اندازه 30 درصد از ظرفیت هر کدام از کد رشته محل های مقطع دکتری عمومی ناحیه ای ، قطبی و کشوری در دوره روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در استان های ایلام ، بوشهر ، سیستان و بلوچستان ، چهارمحال و بختیاری ، کردستان ، کرمانشاه ، کهگیلویه و بویر احمد ، هرمزگان و لرستان به داوطلبان بومی در این استان ها اختصاص داده می شود.
در صورتی که ظرفیت یک رشته 100 نفر باشد ، پذیرش در 30 ظرفیت از میان متقاضیانی که دارای این سهمیه هستند ، صورت می گیرد. مابقی ظرفیت به دیگر داوطلبان با سهمیه های مختلف اختصاص خواهد داشت.
مرتبط بخوانید : سهمیه منطقه 3 در کنکور چند درصد است
سوالات متداول
- منظور از سهمیه مناطق محروم چیست ؟
سهمیه مناطق محروم به دسته ای از داوطلبان که در برخی از استان های تعیین شده تحصیل کرده اند ، اختصاص دارد.
- مزیت سهمیه مناطق محروم چیست ؟
این سهمیه شانس قبولی در کنکور سراسری را افزایش می دهد.
- چه کسانی مشمول استفاده از سهمیه مناطق محروم هستند ؟
جزئیات افرادی که مشمول استفاده از سهمیه مناطق محروم هستند را در متن مقاله فوق آورده ایم.