از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

شغل دندانپزشکی – معرفی شغل دندانپزشکی مزایا و معایب و راهنمای تحصیل

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

شغل دندانپزشکی - معرفی شغل دندانپزشکی مزایا و معایب و راهنمای تحصیل

 

دندانپزشک شدن و ورود به رشته دندانپزشکی خواسته بسیاری از داوطلبان کنکور تجربی است ، شغلی با اعتبار و سطح اجتماعی بالا که درآمد زیادی هم دارد. اما اکثر داوطلبان به اندازه ای که مزایای شغل دندانپزشکی را می دانند ، از وظایف و مشکلات دندانپزشک ها اطلاع زیادی ندازند و از همه مهم تر ، شرایط سخت چندین سال تحصیل با کتاب های درسی حجیم و تخصصی که برای ورود به این شغل لازم است.

دندانپزشکی یک تخصص است که در ارتباط با سلامت دهان و دندان می باشد و در شناخت بسیاری از بیماری ها و عدم پیشرفت آن ها به افراد کمک می کند. در مجموع ، هر نوع بیماری که در ارتباط با دهان انسان است از زخم دهان گرفته تا درد دندان و خون ریزی های لثه و جراجی دندان ، در حیطه شغلی دندانپزشک قرار دارد.

راهنمای تحصیل در رشته دندانپزشکی

دندانپزشکی همانند دیگر شاخه های پزشکی طول دوره تحصیل 5 الی 7 ساله دارد و معمولا دانشجویان با 6 سال تحصیل در دانشگاه تمام واحد های درسی را می گذرانند. دندانپزشکی شامل دو دوره 2 ساله و 4 ساله است که 2 سال اول واحد های درسی علوم پایه مثل بیوشیمی ، آناتومی ، بافت‌شناسی ، فیزیولوژی ، ژنتیک ، میکروب‌شناسی ، پاتولوژی و ایمنی‌ شناسی گذرانده می شود و پس از دو سال با برگزاری آزمون جامع علوم پایه و قبولی در آن ، وارد دوره تخصصی دندانپزشکی می شوید.

دوره تخصصی شامل دروسی مثل آسیب شناسی فک و دهان ، ارتودنسی ، اندودنتیکس ، پروتزهای ثابت و متحرک ، پریودنتولوژی ، ترمیمی ، بیماری‌های دهان و دندان ، دندانپزشکی کودکان و رادیولوژی دهان و فک و صورت می باشد و دانشجویان با گذراندن این درس ها در نهایت می توانند در تشخیص و درمان بیماری دهان و دندان مهارت لازم را به دست آورند و به عنوان دندانپزشک عمومی وارد بازار کار شوند.

وظایف ، مهارت ها و توانمندی دندانپزشک

شغل دندانپزشکی - معرفی شغل دندانپزشکی مزایا و معایب و راهنمای تحصیل

 

احتمالا این را هم بپسندید  دندانپزشکی - راهنمای جامع رشته دندانپزشکی

هماهنگی بین چشم و دست ، صبر و حوصله ، توانایی کار و تمرکز طولانی مدت ، مهارت ارتباطی خود با بیماران ، آرام کردن بیماران مضطرب و … از توانمندی های ورود به شغل دندانپزشکی است. دندانپزشک باید برای بروز کردن خود با آخرین دستاورد های علمی دندانپزشکی ، به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد.

رشته های پزشکی از جمله رشته دندانپزشکی ، نیازمند بروز بودن دائمی هستند و دانشجویان این رشته نباید به درس هایی که در دانشگاه گذرانده اند ، افاقه کنند زیرا در دانشگاه تمام آموزش های لازم مخصوصا در بخش عملی به دانشجو ارائه نمی شود و به همین دلیل بهتر است که دانشجو از همان ترم های اول در همایش ها و سمینار هایی که برگزار می شود ، شرکت کند تا خود را بروز نگه دارد.

بازار کار شغل دندانپزشکی

در رشته های پزشکی علی الخصوص رشته دندانپزشکی ، ورود به شغل و کسب درآمد تا قبل از فارغ التحصیلی غیرمجاز است و دانشجویانی که بدون پروانه نظام پزشکی وارد بازار کار دندانپزشکی شوند ، از طریق وزارت بهداشت تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند.

دانشجویان رشته دندانپزشکی در ترم های آخر دانشگاه دروس عملی را در کلینیک و مراکز درمانی می گذرانند و در دوره کارآموزی مهارت لازم را در زمینه تشخیص بیماری و نحوه رفتار با بیمار به دست می آورند تا برای ورود به بازار کار دندانپزشکی و اشتغال به کار آماده شوند.

دندانپزشکان عمومی می توانند در بیمارستان ها ، کلینیک ها و مراکز درمانی مشغول به کار شوند و یا در صورت داشتن سرمایه اولیه ، برای خود مطب شخصی راه اندازی کنند. البته فارغ التحصیلان رشته دندانپزشکی تا چند سال پس از دانش آموختگی ، امکان دریافت پروانه نظام پزشکی را مخصوصا در شهرهای بزرگ ندارند و باید با کار کردن در کلینیک های دندانپزشکی امتیاز لازم را برای تاسیس مطب کسب کنند.

احتمالا این را هم بپسندید  رتبه لازم برای دندانپزشکی دانشگاه شاهد – طبق قبولی های 1400 و 99

میزان درآمد شغل دندانپزشکی

درآمد رشته دندانپزشکی یا به طور کلی درآمد کل شغل ها در برهه های زمانی مختلف است و جو ناپایدار اقتصادی که بر جامعه حاکم است ، بازار کار رشته ها را تحت تاثیر قرار می دهد. اما به طور کلی دندانپزشکانی که در یک مطب یا کلینیک مشغول به کار هستند بر اساس منطقه ای که مطب قرار دارد ، تجربه و دانش دندانپزشک ، حوزه کاری و … درامد متفاوتی دارند. در سال های اخیر که خدمات زیبایی دندانپزشکی مثل اصلاح لبخند و لمینت طرفداران زیادی پیدا کرده است ، دندانپزشکانی که در حوزه دندانپزشکی زیبایی فعالیت دارند ، درآمد بیشتری کسب می کنند و همچنین بازارکار در این زمینه فعلا مساعد است.

رشته های تخصصی دندانپزشکی

  • پاتولوژی و رادیولوژی فک و دهان و صورت
  • متخصص ارتودنسی
  • تخصص دندانپزشکی کودکان
  • تخصص بیماری های لثه و بافت های نگه دارنده دهان یا پریودنتیکس
  • تخصص پروتزهای دندانی
  • دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی
  • تشخیص بیماری های دندان
  • اندونتیکس

تجهیزات دندانپزشکی

شغل دندانپزشکی - معرفی شغل دندانپزشکی مزایا و معایب و راهنمای تحصیل

 

برای تاسیس مطب ، دندانپزشک علاوه بر دریافت مجوز نظام پزشکی و اجاره یا خرید ساختمان مطب ، نیازمند خرید تجهیزات و دستگاه های مرتبط با شغل دندانپزشکی می باشد. این تجهیزات شامل دستگاه های زیر می باشند که دندانپزشک با آن ها سرو کار دارد :

  • دستگاه رادیوگرافی
  • دوربین داخل دهان
  • سنسورهای دیجیتالی
  • دستگاه های اسکنر
  • دستگاه های لیزر
  • دستگاه اپیکس
  • دستگاه تصویربرداری پری اپیکال
  • دستگاه های تصویر برداری دو بعدی
  • لایت کیور
  • رادیوگرافی پانورامیک
  • صندلی مخصوص دندانپزشکی
  • دستگاه کاوتیرون
  • دستگاه تعیین رنگ دندان
  • دستگاه آمالگاماتور و سیستم بهداشتی

توصیه می شود برای اطلاع از پردرآمد ترین تخصص های رشته دندانپزشکی ، هزینه خرید تجهیزات دندانپزشکی ، میزان درآمد مطب دندانپزشکی ، شرایط و هزینه راه اندازی مطب دندانپزشکی ، حقوق دندانپزشک در بیمارستان دولتی ، حقوق طرح دندانپزشکی 99 و …  با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید تا راهنمایی شوید.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

درآمد رشته دندانپزشکی - میزان درآمد دندانپزشکان و بازار کار رشته دندانپزشکی

درآمد رشته دندانپزشکی – میزان درآمد دندانپزشکان و بازار کار رشته دندانپزشکی

  دانشجویان رشته دندانپزشکی پس از گذراندن حدود 5 الی 7 سال طول دوره تحصیل …

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر