از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

فرق دبیری و آموزگاری 📞 6 تفاوت اصلی

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

فرق دبیری و آموزگاری

رشته‌ های شغلی ارائه شده‌ در آزمون استخدامی آموزش و پرورش ، تنوع زیادی دارند و داوطلبان می بایست با در نظر گرفتن علاقه مندی های خود و همچنین توجه به مرتبط بودن مدرک ، در آزمون یکی از رشته‌ های شغلی شرکت نمایند. احتمالا شما هم با بررسی رشته‌ ها ، این ابهام را دارید که فرق دبیری و آموزگاری در چه مواردی است و کدام یک از این دو ، از نظر جایگاه شغلی ، حقوق و مزایا ، سطح تدریس و امکان پیشرفت شغلی ، انتخاب بهتری هستند؟ برای پاسخ به سوال شما ، مطلبی را در ادامه آماده کرده‌ ایم. پس با ما همراه باشید.

شما عزیزان می توانید سوالات خود را راجع به شرایط و روش های استخدام در آموزش و پرورش از مشاوران ما بپرسید تا به طور کامل راهنمایی شوید.

همین حالا تماس بگیرید 

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل

بررسی فرق دبیری و آموزگاری

شغل های دبیری و آموزگاری ، در بعضی موارد متفاوت هستند و از جمله این تفاوت ها می توانیم به سطح تدریس ، نوع دروس ، نحوه استخدام ، میزان حقوق ، ساعت کاری و فرصت‌ های شغلی اشاره کنیم. شما برای انتخاب یکی از رشته‌ های شغلی دبیری و آموزگاری باید به این تفاوت ها توجه کنید.

سطح تدریس و مقطع آموزشی

تفاوت اول دبیری و آموزگاری در سطح تدریس و مقطع آموزشی می باشد. دبیر ، در مدارس متوسطه اول و دوم تدریس می کند و مباحثی که با آن سر و کار دارد شامل دروس تخصصی و نظری از رشته‌ های علوم پایه ، علوم انسانی ، فنی و ریاضی هستند اما مقطع تدریس آموزگار ، پایه های اول تا ششم ابتدایی است و مسئولیت آموزش تمام دروس ابتدایی آن پایه مثل فارسی ، ریاضی ، علوم ، هنر و… را بر عهده دارد.

فرق دبیری و آموزگاری در نوع دروس و روش تدریس

فرق دبیری و آموزگاری در نوع دروس و روش تدریس هم می باشد. سطح تدریس دبیر ، تخصصی تر است و فقط یک یا دو درس تخصصی را آموزش می دهد مثل ریاضی ، فیزیک ، شیمی ، زیست‌ شناسی ، ادبیات ، تاریخ ، جغرافیا ، فلسفه ، جامعه‌ شناسی و… دبیر از روش های تدریس تخصصی مانند حل مسئله ، آزمایش و پژوهش های علمی بهره می برد  و تدریس را بر پایه تئوری و مفاهیم علمی پیشرفته‌ تر انجام می دهد. اما آموزگار ، تمام دروس پایه را تدریس می کند و روش تدریس او هم بیشتر فعالانه ، بازی محور و تعاملی است. معلم ابتدایی از روش هایی مثل داستان ، شعر ، نقاشی ، بازی‌ های آموزشی و نمایش برای درک بهتر مفاهیم بهره می برد.

مرتبط بخوانید : استخدام آموزش و پرورش رشته شیمی

نحوه جذب و شرایط استخدام

استخدام دبیر و آموزگار با برگزاری آزمون استخدامی انجام می گیرد. فارغ التحصیلان رشته‌ های مرتبط با دروس نظری مانند ریاضی ، زیست شناسی و… می توانند در آزمون استخدامی رشته‌ های شغلی دبیری شرکت کنند همچنین برای آموزگاری هم معمولا از میان فارغ التحصیلان رشته‌ های علوم تربیتی ، آموزش ابتدایی ، روانشناسی و… جذب انجام می گیرد.

علاوه بر شرکت در آزمون استخدامی ، با تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و فارغ التحصیلی از این دانشگاه نیز امکان ورود مستقیم به رشته‌ های شغلی دبیری و آموزگاری فراهم است. شما اگر داوطلب دارای مدرک دیپلم هستید می توانید با شرکت در کنکور سراسری ، وارد دانشگاه فرهنگیان شوید و سپس با 4 سال تحصیل و دریافت مدرک لیسانس ، امکان استخدام رسمی در آموزش و پرورش برای شما فراهم می شود.

فرق دبیری و آموزگاری در ساعات کاری و حجم تدریس

فرق دبیری و آموزگاری در ساعات کاری و حجم تدریس ، چندان زیاد نیست. دبیر و آموزگار هر دو باید حداقل 24 ساعت موظفی در هفته را تدریس کنند و بعد از اتمام تدریس نیز می توانند در مواردی مثل مشاوره تحصیلی ، جلسه اولیا و مربیان ، برگزاری کلاس فوق برنامه و… مشغول باشند.

تفاوت حقوق و مزایای دبیر و آموزگار

حقوق دبیران و آموزگاران با توجه به رتبه بندی معلمان تعیین می شود اما در حالت کلی ، آموزگار به دلیل داشتن حجم کاری بیشتر معمولا حقوق بیشتری از دبیر دریافت می کند. در هر دو شغل امکان فعالیت به صورت حق التدریس و تدریس خصوصی نیز فراهم است.

فرق دبیری و آموزگاری در ویژگی‌ های شخصیتی مورد نیاز

در زمینه بررسی فرق دبیری و آموزگاری می توان به ویژگی های شخصیتی مورد نیاز این جایگاه های شغلی نیز اشاره کرد. دبیر باید علاقه مند به تدریس دروس تخصصی باشد و بر موضوعات علمی و تحلیلی نیز تسلط داشته باشد همچنین توانایی تدریس به نوجوانان و مدیریت کلاس های بزرگ ، ویژگی مورد انتظار از دبیران است. در حالی که آموزگار باید صبر و حوصله بالایی برای سر و کار داشتن با کودکان داشته باشد و قادر به تدریس دروس متنوع نیز باشد. مهارت‌ های ارتباطی قوی برای تعامل با والدین و دانش‌ آموزان نیز یک ویژگی مورد انتظار دیگر از آموزگار ابتدایی است.

مرتبط بخوانید : راهنمای انتخاب و قبولی رشته دبیری هنر و بازار کار آن

سخن پایانی

فرق دبیری و آموزگاری

در این مطلب ، فرق دبیری و آموزگاری را در موارد مختلف بررسی کردیم تا شما که قصد شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش را دارید ، بتوانید تصمیم بهتری بگیرید. توصیه می شود برای دریافت راهنمایی های بیشتر با مشاوران ما در مرکز تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید. مشاوران می توانند با توجه به مدرک تحصیلی که دارید و علاقه مندی های شما ، برای شرکت در آزمون استخدام و انتخاب یک رشته‌ شغلی راهنمایی تان کنند.

سوالات شما

  • فرق دبیری و آموزگاری در چه مواردی است؟

دبیر و آموزگار در مواردی مثل ویژگی های شخصیتی مورد نیاز شغلی ، میزان درآمد ، مقطع آموزشی ، سطح تدریس و… تفاوت هایی دارند که در این مطلب بررسی کردیم.

  • حقوق آموزگار بهتر است یا دبیر؟

حقوق آموزگار با توجه به حجم کاری بیشتر معمولا بالاتر است.

  • ساعات کاری دبیر بیشتر است یا آموزگار؟

ساعات کاری موظفی دبیر و آموزگار ، 24 ساعت در هفته است و در این مورد ، تفاوتی ندارند.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

دبیری عربی

دبیری عربی 📞 2 روش ورود به شغل دبیری عربی

رشته‌ آموزش عربی یا دبیری عربی در دانشگاه فرهنگیان ارائه می شود همچنین داوطلبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر