رشته معارف اسلامی جزو رشته های گروه علوم انسانی به حساب میآید. در این رشته دانشجویان باید 12 واحد دروس تفسیر قرآن را بگذرانند تا بتوانند با شان نزول ، مفهوم آیات و تفاسیر قرآن کریم آشنا شوند. در این رشته در واقع به ابعاد مختلف دین اسلام پرداخته می شود.
از آنجا که رشته معارف اسلامی ، به مطالعه مباحث قرآن ، حدیث ، فلسفه اسلامی و تاریخ تمدن کشورهای مسلمان می پردازد ، لازم است دانشجویان به زبان عربی علاقه مند بوده و با آن آشنا شوند. همچنین برای اینکه دانشجویان بتوانند به رسالت خود عمل کنند و معارف اسلامی را به سایر کشورها بسط دهند ، نیاز به تسلط به زبان انگلیسی هم در این رشته وجود دارد. مباحث تاریخی هم از دیگر علومی که دانشجویان باید در رشته معارف اسلامی کسب کنند.
دروس مشترک در گرایش های مختلف الهیات و معارف اسلامی
طول دوره تحصیل در رشته معارف اسلامی 4 سال است و دانشجویان باید در 8 نیمسال تحصیلی حدود 140 الی 150 واحد درسی را بگذرانند. بخشی از دروس به شرح زیر هستند :
- اعراب قرآن
- ترجمه عربی به فارسی و فارسی به عربی
- قرائت و درک مفاهیم متون فقهی و تفسیری
- قرائت
- مکالمه و محاضره
- علوم بلاغی
- تاریخ زبان و فرهنگ عربی
- فقه مقدماتی
- آشنایی با ادیان بزرگ
- تفسیر و درک مفاهیم متون عرفانی تاریخ اسلام
- صرف و نحو عربی کاربردی
- روش تحقیق
- مبانی جامعه شناسی
- زبان تخصصی
- قرائت مطبوعات و استفاده از رادیو و تلویزیون
- مبادی فقه
- مبادی اصول
- آشنایی با علوم اسلامی (عرفان و فلسفه)
- منطق
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه معرفی رشته ها ، شرایط بازار کار و میزان درآمد رشته ها و مشاغل مختلف ، با مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما ارتباط برقرار کنید ، کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از استان تهران 9092301611
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
فرصت های شغلی برای معارف اسلامی
رشته معارف اسلامی جزو آن رشته هایی است که به دلیل مشکلاتی که در بازار کار آن وجود دارد فارغ التحصیلان آن باید مهارت های زیادی را کسب نمایند تا بتوانند شغل مناسبی پیدا کنند.
البته در بین گرایش های مختلف این رشته ، در گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی نسبت به سایر گرایش ها ، شرایط مناسب تری در بازار کار وجود دارد و فرد می تواند پس از اتمام تحصیلاتش ، در دفترخانه های اسناد رسمی و ازدواج فعالیت کند و یا به عنوان وکیل دادگستری و مشاور حقوقی مشغول به کار شود.
نویسندگی و کارهای پژوهشی از دیگر کارهایی است که فارغ التحصیلان رشته معارف اسلامی میتوانند انجام دهند. لازم به ذکر است در بخش های دولتی جایی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود ندارد ولی بعضی از مراکز غیردولتی کارشناسان این رشته را جذب مینمایند ، مثل موسسه گفتگوی ادیان و… .
مراکز دیگری که فارغ التحصیلان رشته معارف اسلامی ، می توانند در آن مشغول به کار شوند :
- دائره المعارف ها
- مراکز پژوهشی
- مراکز آموزش دینی
- پژوهشهای علوم انسانی
- تدریس در مراکز آموزشی و فرهنگی
- تبلیغ معارف اسلامی در سطح عمومی
- کارشناسی فقه و حقوق اسلامی در دستگاه قضایی
- انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه مسائل فرهنگ و معارف اسلامی
- درقالب رایزنی های فرهنگی و وزارتخانهدهای ارشاد و خارجه می توانند به گسترش و نشر فرهنگ و معارف اسلامی در کشورهای مختلف جهان بپردازند
گرایشهای کارشناسی ارشد رشته الهیات و معارف اسلامی
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی رشته معارف اسلامی ، در مقطع کارشناسی ارشد می توانند یکی از گرایش های زیر را انتخاب نمایند. تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ، از طریق شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته که هر ساله توسط سازمان سنجش برگزار می شود ، میسر است.
- الهیات و معارف اسلامی
- فقه و مبانی حقوق اسلامی
- مذاهب فقهی
- فقه و حقوق خانواده
- فقه سیاسی
- فقه مقارن و حقوق جزای اسلامی
- فقه مقارن و حقوق عمومی اسلامی
- فقه مقارن و حقوق خصوصی اسلامی
- فقه و حقوق خصوصی
- فقه و حقوق جزا
- فقه و مبانی حقوق اسلامی
در این مطلب توضیحاتی درباره رشته معارف اسلامی ، بازار کار این رشته ، دروس مشترک و گرایش های آن ارائه شد. در صورتی که مایل به توضیحات جامعتر در مورد این رشته هستید ، میتوانید با مشاوران زبده ما در بخش مشاوره تلفنی “پاسخ با ما” تماس بگیرید.