دانشگاه بدون آزمون ثبت نام مورد تقاضای داوطلبانی است که بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری ، متوجه شده اند که رتبه مناسبی به دست نیاورده اند و حال تمایل دارند به شیوه بدون کنکور وارد دانشگاه شوند. همچنین داوطلبانی هم هستند که در کنکور شرکت نکرده اند و با داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی ، می خواهند وارد یکی از دانشگاه های بدون آزمون شوند. ما این مطلب را آماده کرده ایم تا درباره ثبت نام بدون آزمون دانشگاه های مختلف ، اطلاعات کاملی ارائه دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
سوالات خود را پیرامون ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های مختلف از مشاوران ما بپرسید تا با اطلاعات دقیق راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
معرفی دانشگاه های بدون آزمون
حتما شما هم که تقاضای ثبت نام بدون آزمون در یک دانشگاه را دارید ، می خواهید بدانید دانشگاه های بدون آزمون کدام ها هستند و یکی از آنها را برای تحصیل خود انتخاب کنید. برای رفع ابهام شما در این خصوص می توانیم بگوییم که تمام دانشگاه های روزانه ، شبانه ، پردیس خودگردان ، آزاد ، پیام نور ، غیرانتفاعی و مجازی ، دانشجوی بدون کنکور پذیرش می کنند اما این دانشگاه ها از نظر ظرفیت پذیرش ، رشته های تحصیلی ارائه شده و برخی دیگر از موارد ، دارای تفاوت هایی هستند :
ثبت نام بدون کنکور دانشگاه روزانه
شاید برای شما جای تعجب داشته باشد اما دانشگاه روزانه هم دارای رشته های تحصیلی بدون کنکور می باشد. رشته های بدون کنکور این دانشگاه با اینکه از نظر تعداد و ظرفیت پذیرش دارای محدودیت هستند ، اما هر ساله داوطلبان بسیاری به شیوه بدون کنکور وارد دانشگاه روزانه می شوند. رشته های بدون آزمون روزانه از گروه های فنی مهندسی ، علوم انسانی ، تجربی ، هنر و … هستند.
برخی از رشته های بدون کنکور در دانشگاه روزانه عبارتند از :
- آمار
- آمار و سنجش آموزشی
- ریاضیات و کاربردها
- علوم مهندسی
- علوم و مهندسی آب
- فیزیک مهندسی
- مهندسی انرژی
- مهندسی ایمنی و بازرسی فنی
- مهندسی برق
- مهندسی صنایع
- مهندسی عمران
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی معدن
- مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی
- مهندسی مکانیک
- علوم کامپیوتر
- مهندسی ماشین های صنایع غذایی
- مهندسی نساجی
- مهندسی اپتیک و لیزر
- زمین شناسی
- زیست شناسی جانوری
- زیست شناسی دریا
- زیست شناسی گیاهی
- شیمی کاربردی
- شیمی محض
- علوم و مهندسی جنگل
- علوم و مهندسی خاک
- علوم و مهندسی شیلات
- زبان و ادبیات عربی
- زبان و ادبیات فرانسه
- علم اطلاعات و دانش شناسی
- صنایع دستی
- فرش
- کتابت و نگارگری
- هنر اسلامی
- نقاشی ایرانی
- هنرهای صناعی
- طراحی لباس
- باستان شناسی
- مجسمه سازی
- مرمت آثار تاریخی
- و…
مرتبط بخوانید : راهنمای معرفی دانشگاه های روزانه
ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه شبانه
دانشگاه شبانه هم مثل دانشگاه روزانه ، دارای تعدادی رشته بدون کنکور می باشد و داوطلبانی که تصمیم به پذیرش بدون کنکور دارند می توانند این دانشگاه را انتخاب نمایند. ثبت نام بدون کنکور دانشگاه نوبت دوم در رشته های مختلفی انجام می گیرد و دانشجویان با پرداخت شهریه ، امکان ادامه تحصیل خواهند داشت.
مرتبط بخوانید : راهنمای معرفی دانشگاه شبانه
ثبت نام بدون آزمون دانشگاه پردیس خودگردان
در دانشگاه پردیس خودگردان ، تعدادی رشته بدون کنکور ارائه می شوند که عمده این رشته ها از گروه های انسانی و فنی مهندسی هستند. اگر می خواهید در یک دانشگاه با سطح علمی بالا تحصیل کنید و مشکلی در پرداخت شهریه نسبتا سنگین ندارید ، دانشگاه پردیس بین الملل مناسب تحصیل شماست.
مرتبط بخوانید : رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد واحد پردیس تهران
ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد
پرطرفدار ترین دانشگاه بدون آزمون ، دانشگاه آزاد است زیرا رشته های تحصیلی بسیاری دارد و مقاطع بدون کنکور کاردانی پیوسته ، کاردانی ناپیوسته ، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته را پوشش می دهد. برای ثبت نام بدون آزمون در دانشگاه آزاد ، می توانید بدون توجه به رشته دبیرستان خود وارد هر رشته ای که مورد علاقه تان است ، شوید. البته این موضوع برای سایر دانشگاه های بدون کنکور نیز صدق می کند.
ثبت نام بدون آزمون دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور هم مثل دانشگاه آزاد ، متقاضیان زیادی دارد و اکثر رشته های کارشناسی دانشگاه آزاد و پیام نور ، مشترک هستند. مزیتی که دانشگاه پیام نور در مقایسه با دانشگاه آزاد دارد ، هزینه تحصیل پایین تر است. پس اگر قصد ثبت نام کارشناسی پیوسته بدون کنکور را دارید و به دنبال دانشگاهی با هزینه تحصیل مناسب تر هستید ، تحصیل در دانشگاه پیام نور را به شما پیشنهاد می دهیم.
ثبت نام بدون آزمون دانشگاه غیرانتفاعی
علاقه مندان به ثبت نام بدون آزمون در دانشگاه می توانند در دانشگاه غیرانتفاعی نیز ثبت نام نمایند. مقاطع بدون کنکور دایر در دانشگاه به شرح کاردانی و کارشناسی هستند و رشته های تحصیلی متنوعی را هم ارائه می کند. البته در بحث تنوع و ظرفیت پذیرش رشته های تحصیلی ، دانشگاه غیرانتفاعی به نسبت دو دانشگاه آزاد و پیام نور دارای ظرفیت پذیرش کمتری است.
ثبت نام بدون آزمون دانشگاه علمی کاربردی
یکی دیگر از دانشگاه های بدون آزمون ، دانشگاه علمی کاربردی است. این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاه هایی که معرفی کردیم ، شرایط ثبت نام متفاوت تری دارد و شیوه ثبت نام در آن نیز فرق می کند. رشته های بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی ، در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته برگزار می شوند که با مدرک دیپلم می توان وارد مقطع کاردانی شد.
مرتبط بخوانید : راهنمای ثبت نام بدون آزمون علمی کاربردی
شرط معدل دانشگاه بدون آزمون ثبت نام 1403
حال که با اسامی دانشگاه های بدون کنکور آشنا شدید ، احتمالا سوال کنید که برای قبولی در هر یک از دانشگاه ها به چه معدلی نیاز است. درباره شرط معدل دانشگاه های بدون کنکور باید بدانید که هیچ کدام از این دانشگاه ها ، شرط معدل تعیین نکرده اند. در واقع داوطلبان تنها در صورت ارائه مدارک تحصیلی لازم می توانند ثبت نام کنند.
بنابراین شما فقط با داشتن مدرک تحصیلی مورد نیاز دانشگاه ، می توانید ثبت نام کنید اما اینکه قبول شوید یا خیر ، بستگی به معدل و سوابق تحصیلی تان دارد. اگر سوابق تحصیلی خوبی داشته باشید ، شانس قبولی زیادی خواهید داشت اما در صورت داشتن معدل کل و معدل کتبی دیپلم پایین ، شاید نتوانید در رشته مورد علاقه تان قبول شوید.
در خصوص شرط معدل ثبت نام در دانشگاه های بدون آزمون لازم است به این نکته هم توجه داشته باشید که دانشگاه های دولتی ، معدل های بهتر را پذیرش می کنند اما با معدل پایین می توان در دانشگاه های آزاد و پیام نور و … پذیرش گرفت.
زمان ثبت نام دانشگاه بدون آزمون
برای ثبت نام در دانشگاه های بدون کنکور باید بدانید که زمان ثبت نام در چه تاریخی است و به موقع اقدام کنید. زمانبندی ثبت نام هر یک از دانشگاه ها متفاوت می باشد که در ادامه توضیح می دهیم :
زمان ثبت نام بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی
ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد اسلامی برای نیمسال های مهر و بهمن انجام می گیرد. داوطلبان برای پذیرش در نیمسال مهر باید در اواخر مردادماه ثبت نام کنند. داوطلبانی هم که می خواهند بهمن ماه وارد دانشگاه شوند ، می توانند در اواخر آذرماه یا اوایل دی ماه اقدام به ثبت نام نمایند. لازم به ذکر است که سامانه ثبت نام دانشگاه آزاد ، سایت azmoon.org می باشد.
مرتبط بخوانید : راهنمای ثبت نام کاردانی ناپیوسته
زمان ثبت نام دانشگاه بدون آزمون پیام نور و غیرانتفاعی
تاریخ ثبت نام دانشگاه بدون آزمون پیام نور و غیرانتفاعی مثل دانشگاه آزاد ، برای نیمسال های مهر و بهمن ماه است. داوطلبان می توانند در مردادماه با مراجعه به سایت سازمان سنجش ، ثبت نام این دو دانشگاه را انجام دهند و منتظر اعلام نتایج باشند. اگر هم داوطلبی تقاضای پذیرش در رشته های بهمن ماه را دارد ، باید در اواخر آذرماه یا اوایل دی ماه ثبت نام خود را انجام دهد.
زمان ثبت نام دانشگاه بدون کنکور روزانه و شبانه
ثبت نام دانشگاه های روزانه و شبانه ، همزمان است و مثل دیگر دانشگاه ها ، یکبار در مهرماه و یکبار در بهمن ماه است. در خصوص ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های سراسری این نکته را هم بدانید که فرایند ثبت نام هماهنگ و همزمان دارند. در واقع داوطلبان می توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش و دریافت فرم انتخاب رشته ، از رشته های تمام دانشگاه های سراسری انتخاب نمایند.
زمان ثبت نام دانشگاه بدون آزمون علمی کاربردی
برای پذیرش در دانشگاه علمی کاربردی می توانید یکی از نیمسال های مهر یا بهمن را انجام کنید. زمان ثبت نام این دانشگاه برای ترم مهر ، معمولا در اواسط مردادماه می باشد. داوطلبانی هم که می خواهند در بهمن ماه وارد دانشگاه شوند ، می توانند در دی ماه ثبت نام کنند. زمان ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی برای نیمسال مهر 1402 از اواخر مردادماه الی دهه اول شهریورماه بود و داوطلبان فرصت دو هفته ای برای ثبت نام داشتند.
شرایط پذیرش در مقاطع مختلف دانشگاه بدون آزمون
مقاطع بدون کنکور دایر در دانشگاه ها شامل 4 مقطع با شرایط پذیرش به شرح زیر هستند :
- کاردانی پیوسته : طول دوره تحصیل 2 ساله دارد و عمدتا شامل رشته های فنی می باشد. داوطلبان با دیپلم نظام جدید ، نظام قدیم و مدرک دانشگاهی ، می توانند وارد این مقطع شوند.
- کارشناسی پیوسته : طول دوره تحصیل 4 ساله دارد و رشته های بسیاری را از تمام گروه ها شامل می شود. داوطلبان با ارائه دیپلم نظام جدید ، پیش دانشگاهی و مدرک دانشگاهی ، می توانند ثبت نام کنند.
- کاردانی ناپیوسته : طول دوره تحصیل 2 ساله دارد و رشته های بسیاری را از تمام گروه ها شامل می شود. داوطلبان با ارائه دیپلم نظام جدید ، پیش دانشگاهی و مدرک دانشگاهی ، می توانند ثبت نام کنند.
- کارشناسی ناپیوسته : طول دوره تحصیل 2 ساله دارد و بسیاری از رشته ها را شامل می شود. داوطلبان با مدرک کاردانی ، می توانند در این مقطع ثبت نام نمایند.
با توجه به توضیحات فوق ، شما در صورت ارائه دیپلم نظام جدید یا دیپلم نظام قدیم + پیش دانشگاهی ، می توانید جهت دریافت مدرک فوق دیپلم وارد یکی از مقاطع کاردانی پیوسته یا ناپیوسته شوید و برای دریافت مدرک لیسانس هم باید وارد مقطع کارشناسی پیوسته شوید. اما اگر مدرک کاردانی دارید ، برای دریافت لیسانس با 2 سال تحصیل ، می توانید در مقطع کارشناسی ناپیوسته ثبت نام نمایید.
سوالات شما
- دانشگاه های بدون کنکور ، کدام دانشگاه ها هستند؟
تمام دانشگاه های روزانه ، شبانه ، پردیس خودگردان ، آزاد ، پیام نور ، غیرانتفاعی و مجازی ، دانشجوی بدون کنکور پذیرش می کنند.
- قبولی در کدام دانشگاه بدون کنکور شرایط آسان تری دارد؟
از نظر شرایط پذیرش آسان در دانشگاه های بدون کنکور می توانیم دانشگاه علمی کاربردی را معرفی کنیم.
- چگونه در دانشگاه بدون کنکور ثبت نام کنیم؟
برای ثبت نام دانشگاه های بدون کنکور سراسری و علمی کاربردی باید در سایت سازمان سنجش ثبت نام کنید. همچنین ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد در سایت خود این دانشگاه انجام می گیرد.