یکی از نکات مهمی که داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد باید در تکمیل فرم انتخاب رشته آزمون خود به آن توجه کنند ، نحوه اولویت بندی فرم انتخاب رشته است. داوطلبان با توجه به اولویت هایی که برای خود دارند می بایست رشته محل های انتخابی خود را به درستی در فرم انتخاب رشته به ثبت برسانند تا بیشترین شانس قبولی را داشته باشند. در این مطلب می خواهیم راجع به تاثیر ترتیب انتخاب رشته در قبولی ارشد ، بیشتر صحبت کنیم. لطفا همراه ما باشید.
برای راهنمایی در خصوص انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد با مشاوران مجموعه پاسخ با ما تماس بگیرید تا با اطلاعات دقیق و درست راهنمایی شوید.
از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما هستیم
همین حالا تماس بگیرید
تماس از تلفن ثابت بدون گرفتن کد یا صفر 9099071612
تاثیر ترتیب انتخاب رشته در قبولی ارشد سراسری
نحوه ترتیب بندی کد رشته محل ها در فرم انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ، بیشترین تاثیر را در شانس قبولی دارد. لذا باید سعی کنید که فرم انتخاب رشته را به شکل اصولی تکمیل نمایید تا بتوانید در رشته و دانشگاهی که به آن علاقه دارید ، پذیرفته شوید.
بررسی فرم انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد به صورت سیستمی است. در این حالت، انتخاب های داوطلب از ابتدای فرم مورد بررسی قرار می گیرند اما ممکن است داوطلب در یکی از رشته محل های انتخابی خود پذیرفته شود و فرم تا انتها بررسی نشود. برای مثال فرضا اگر شما 80 کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته کنکور ثبت کرده اید اما در انتخاب 40 ام خود حداقل نمره قبولی را دارید و در آن رشته محل پذیرفته می شوید ، سایر انتخاب ها یعنی انتخاب های 41 به بعد فرم انتخاب رشته آزمون بررسی نخواهند شد.
به همین خاطر است که توصیه می شود رشته محل هایی که به آنها علاقه زیادی دارید را در ابتدای فرم قرار دهید. به طور کلی ، لازم است که بخش اول از فرم را به انتخاب های ایده آل و رویایی اختصاص دهید و بخش دوم فرم ، انتخاب های منطقی و واقع بینانه شما باشند. در قسمت انتهایی فرم هم بهتر است چند رشته محل را که شانس قبولی بسیاری در آنها دارید را ثبت کنید تا اگر در انتخاب های منطقی خود قبول نشدید ، در انتخاب های انتهای فرم خود حتما پذیرفته شوید.
این روش چیدمان فرم انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ، شانس قبولی شما را به بیشترین حد می رساند. همچنین اگر در آزمون ارشد رشته های شناور هم شرکت کرده اید ، باید انتخاب رشته هر دو رشته امتحانی را داخل یک فرم مشترک انجام دهید.
مرتبط بخوانید : دفترچه انتخاب رشته ارشد غیر انتفاعی
موارد تاثیر گذار در انتخاب رشته کنکور ارشد
در انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد برخی موارد تاثیر گذار هستند و لازم است که مورد توجه شما قرار بگیرند. یکی از مهم ترین این موارد ، شهریه کارشناسی ارشد در دانشگاه های مختلف است. همانطور که می دانید ، فقط تحصیل در دانشگاه روزانه رایگان است و سایر دانشگاه ها از دانشجویان خود شهریه دریافت می کنند. میزان شهریه در مقطع ارشد تقریبا بالاست و حتما باید بررسی کنید که توان مالی لازم برای تحصیل در دانشگاه مدنظرتان را دارید.
موضوع مهم بعدی در انتخاب رشته کنکور ارشد ، شرایط خوابگاه دانشگاه هاست. اگر می خواهید در دانشگاه های شهرستان ها انتخاب رشته کنید ، مطمئن شوید که آن دانشگاه ها دارای خوابگاه هستند. مگر آنکه بخواهید به صورت مستقل سکونت داشته باشید.
درباره موقعیت جغرافیایی شهرها و تفاوت های فرهنگی در هر یک از شهرها نیز تحقیقات لازم را انجام دهید. همچنین اگر می خواهید در کنار تحصیل خود اشتغال به کار هم داشته باشید ، باید درباره شرایط بازار کار شهرها بررسی کنید.
مرتبط بخوانید : شرایط دانشگاه مجازی دولتی ارشد
تغییر رشته به اولویت بعد در انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد
بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ، شما ممکن است در هیچ رشته محلی پذیرفته نشده باشید که در این صورت امکان تغییر رشته به اولویت بعد را نخواهید داشت چرا که تمامی انتخاب های شما بررسی شده اند و رتبه لازم را در هیچ یک از آنها نداشته اید.
اما اگر در یک رشته محل قبول شده باشید ولی از آن راضی نباشید ، می توانید به اولویت های بعد فرم انتخاب رشته تغییر رشته دهید. تغییر رشته به اولویت بعد از طریق کارنامه سبز امکان پذیر می باشد. کارنامه سبز کنکور کارشناسی ارشد را سازمان سنجش مدتی پس از اعلام نتایج نهایی منتشر می کند. داوطلبان با بررسی این کارنامه متوجه می شوند که آخرین رتبه قبولی در هر یک از رشته محل های آنها چقدر است. سپس اگر در اولویت های بعد از اولویت قبولی خود شانس پذیرش داشته باشند ، امکان تغییر رشته دارند.
مرتبط بخوانید : لیست رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه فرهنگیان
تاثیر ترتیب انتخاب رشته در قبولی ارشد دانشگاه آزاد
همانطور که اولویت بندی فرم انتخاب رشته سراسری مهم است ، داوطلبانی که می خواهند انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد را انجام دهند نیز باید اولویت بندی فرم را در نظر بگیرند. برای تکمیل فرم انتخاب رشته این دانشگاه می توان حداکثر 100 کد رشته محل را انتخاب کرد. البته با توجه به محدود بودن تعداد رشته محل ها ، معمولا داوطلبان تعداد کد رشته های کمتری را انتخاب می کنند. 100 کد رشته محل انتخابی باید به سه دسته خوش بینانه ، واقع بینانه و بدبینانه تقسیم شوند.
بخش اول فرم که رشته های واقع بنیانه هستند ، باید با رشته هایی تکمیل شوند که شانس قبولی در آنها کم است. هدف از انتخاب این رشته ها ، از دست ندادن شانس قبولی در رشته های مورد علاقه ای است که شانس قبولی در آنها کم است.
داوطلب در بخش دوم فرم انتخاب رشته باید انتخاب های واقع بینانه را قرار دهد و بیشترین انتخاب ها نیز به این بخش اختصاص داد. در بخش واقع بینانه ، رشته های با شانس قبولی منطقی درج می شوند.
بخش آخر فرم نیز انتخاب های بدبینانه هستند. داوطلبان باید در این بخش ، رشته هایی را قرار دهند که شانس قبولی بسیار بالایی در آنها دارند تا اگر موفق به قبولی در انتخاب های واقع بینانه نشدند ، بتوانند در یکی از رشته های بدبینانه خود پذیرفته شوند.
سوالات متداول
- تاثیر ترتیب انتخاب رشته در قبولی ارشد چگونه است؟
داوطلبان کنکور ارشد لازم است که فرم انتخاب رشته کنکور خود را بر اساس علاقه چیدمان کنند. زیرا ترتیب های انتخابی در شانس قبولی بیشتر موثر هستند.
- آیا نحوه اولویت بندی فرم انتخاب رشته کنکور ارشد در شانس قبولی بیشتر تاثیر گذار است؟
بله ، نحوه اولویت بندی کد رشته محل ها در فرم انتخاب رشته کنکور تاثیر زیادی در شانس قبولی بیشتر دارد.
- آیا تغییر رشته به اولویت بعد در انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد امکان پذیر است؟
داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در صورت تمایل می توانند با استفاده از کارنامه سبز برای تغییر رشته اقدام نمایند.